Rosbief uit de oven met rozemarijn, tijm en parmezaan

Hee

De kerst komt steeds dichterbij. Dat betekend gezelligheid, met elkaar zijn en lekker eten. Daarom deel ik dit kerst recept voor rosbief uit de oven. Hij is lekker gekruid met tijm en rozemarijn. Als je hem in plakken hebt gesneden, rasp ik er nog wat parmezaan over. Het is lekker om de rosbief te eten met aardappels uit de oven of aardappelkroketjes. Ook erg lekker met deze geroosterde wintergroenten uit de oven , alleen dan zou ik de ham weglaten.

Ingredienten voor 6/7 personen

– 1 kg rosbief

– flinke hand verse rozemarijn

– flinke hand verse tijm

– 3 teentjes knoflook

– olijfolie

– peper en zout

– 2 flinke trossem tomaatjes

– 150 g parmezaan, geraspt

– 1 citroen

Leg de rosbief 2 uur van tevoren buiten de koelkast, om hem op kamertemperatuur te laten komen. Smeer hem alvast in met wat flinke scheuten olijfolie en drie uitgeperste teentjes knoflook. Doe ook de takjes rozemarijn en tijm erbij maar laat er wel wat over voor later. Doe het in een luchtdichte plastic zak en laat staan tot de 2 uur voorbij zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een paar flinke scheuten olijfolie of roomboter in de pan en leg de rosbief erin als het vet heet is. Laat aan elke zijde een bruine korst ontstaan, zodat hij helemaal dichtgeschroeid is.

Leg de rosbief in een braadslee. Leg er wat tijm, plakjes van 1 citroen en rozemarijn bij. Prik een vleesthermometer in de rosbief zodat het eind van de thermometer in de kern van het vlees zit. Zet ongeveer 130 minuten in de oven, dit is ongeveer, want hoelang hij in de oven moet hangt af van je oven en hoelang je hem in de pan hebt gebraden. Als je hem niet zo lang in de oven wilt, zal ik hem wat langer braden zodat hij snel de goeie temperatuur heeft behaald. De temperatuur die het vlees moet behalen is 48 graden, dan moet hij uit de oven. Leg de trostomaatjes er ook bij in de oven in het laatste halfuur. Besprenkel met olijfolie.

Als het vlees de 48 graden heeft gehaald, haal je hem uit de oven en laat afgedekt met folie een paar minuten staan om het vocht te verdelen over het vlees.

Snijd hem in plakken en serveer met gerapste parmezaan.

Advertenties

Een gedachte over “Rosbief uit de oven met rozemarijn, tijm en parmezaan

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: