Dikke zwarte bonensoep met chipotle – Soep voor Syrië #P39challenge

Hooi,

Yes, het 10e recept van de pagina 39 challenge, dat betekend dat ik op de helft zit! Moet dan nog wel ff volhouden, want zo lang duurt 2016 niet meer haha. Dit recept komt uit het kookboek ‘Soep voor Syrië’. Een heleboel proffesionele koks hebben soep recepten voor in dit boek gemaakt zoals Jonnie Boer, Ron Blaauw en Ottolenghi. Het geld wat jij betaald voor het boek gaat naar vluchtelingen uit Syrië.

Toen ik de titel van dit recept las dacht ik niet meteen dat ik dit hele lekker zou vinden. ‘Dikke zwarte bonensoep met chipotle’. Dikke soep vind ik niet echt fantastisch klinken en chipotle kende ik niet. Er stond ook geen foto bij, dus eist ik niet niet goed wat ik me ervan moest voorstellen. Maar goed, ik vertel na dit recept wat we ervan vonden, hier komt het recept!

Voor 4 personen:

– 1 tl plantaardige olie

– 2 kleine uien, in blokjes

– 3 kleine worteltjes, in blokjes

– 4 stengels bleekselderij, in blokjes

– 3 teentjes knoflook, geperst

– 1 jalapeño, zonder zaadjes en fijngesneden

– 1 el ongezoet cacaopoeder

– 1 el gemalen chipotle

– 1 tl komijn

– 3 middelgrote zoete aardappelen, in blokjes

– 450 g verse tomaten, in blokjes

– 1 l groentebouillon

– 800 g gekookte zwarte bonen, of uit blik, uitgelekt en afgespoeld

– geraspte schil en sap van 1 limoen

– 1 tl zout, of naar smaak

– verse koriander, voor de garnering

Verwarm de olie in een grote pan. Bak de uien, worteltjes en selderij 5 minuten zachtjes. Roer de knoflook, jalapeño, cacao, chipotle en komijn erdoorheen en laat ongeveer 3 minuten bakken tot het lekker ruikt.

Voeg de zoete aardappelen toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog eens 3 minuten. Voeg de tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het afgedekt 25 minuten sudderen, of tot de zoete aardappelen gaar zijn.

Voeg de bonen, de limoenrasp en het sap toe en warm alles door. Proef en breng op smaak met zout. Garneer met koriander.

Wat vonden wij van dit recept?

Omdat er geen foto bij stond in het boek, dacht ik dat het een gebonden soep zou zijn, omdat ze het dikke soep noemen. Maar die naam komt gewoon door de flinke hoeveelheid vulling die erin zit. Sinds ik de chipotle, oftewel gerookt paprikapoeder (door dit recept) heb ontdekt zie ik dat ook opeens veel vaker terug, en experimenteer daar zelf ook mee. Ik vind de soep echt heel lekker, ik wist niet dat er zoete aardappel in moest, en die moesten er dus in en daar ben ik wel blij mee want die vind ik echt lekker! 

Je kan het boek hier bestellen: 

https://www.bol.com/nl/p/soep-voor-syrie/9200000051060822/?Referrer=ADVNLGOO002008G-JLDIAWDRXT3SU-97848157999

Advertenties

Een gedachte over “Dikke zwarte bonensoep met chipotle – Soep voor Syrië #P39challenge

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: