Hartige banketletter met kipkerrie

Heeey,

Over een weekje is het alweer 5 december. Dit weekend vierden ik met mijn vriendinnen sinterklaas met surprises en lekker eten. We vierden het bij mij, dus maakte ik het hoofdgerecht samen met Elisa. En typisch sint-hoofdgerecht bedenken bleek nog best moeilijk te zijn, totdat ik op het idee kwam een hartige banketletter te maken. Een soort hartige taart, in de vorm van een S! Hij kan natuurlijk ook met een andere vulling, maar deze vulling van lekker gekruide kipkerrie is wel echt een aanrader. En om het een beetje sinterklazig te maken, er zit ook koekkruiden in!

Ingredienten voor 6 personen:

 – 500 g kipfiletblokjes

– 400 g witte- of spitskool, fijngesneden

– 1 el kerriepoeder

– 0,5 el garam masala

– 1 tl koekkruiden

– peper en zout

– 1 tl paprikapoeder

– 2 teentjes knoflook

– 1 ui

– 200 g diepvriesdoperwten

– 1 el maïzena

– 200 ml melk

– 15 g verse koriander

– 1 rode peper

– flinke hand rozijnen (grote zijn het lekkerst)

– 2 el geraspte kokos

– 1/2 tl kaneel

–  1 tl honing

– 3 zakjes filodeeg (anderhalf pakje)

– sesamzaad 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui, pers de knoflook fijn en snijd de koriander en rode peper in kleine stukjes. Bak de ui en knoflook in een koekenpan in flink wat olie. Voeg na 1 minuut de kipfilet, rode peper en koriander toe. Voeg nu ook de paprikapoeder, kerriepoeder, kaneel, koekkruiden, honing, gerpaste kokos en garam masala toe. Roerbak dit even, en voeg dan de witte/spitskool toe. Doe ondertussen een el maïzena in een glaasje, en doe er een beetje water bij (ongeveer 50 ml). Giet bij de pan, roer goed en voeg de melk toe. Blijf roeren.

Vul een glaasje met warm water, en doe hier de rozijnen in. Week minimaal een kwartier.

Voeg ook de erwten toe in de pan. Roer door, en laat 2 minuutjes pruttelen.

Leg de blaadjes filodeeg in de vorm van een hele grote S op een bakplaat met bakpapier. Besmeer ze met olijfolie, en leg er een nieuwe laag overheen. Verdeel het kipkerrie mengsel hierop. Vouw de blaadjes deeg dicht, nu is het als het goed is een 3D S. Besmeer met olijfolie. Vouw de overige blaadjes er nog overheen, en besmeer opnieuw met olijfolie. Bestrooi met wat sesamzaad.

Zet 20 minuten in de oven.

Tip: Vul hem ook eens met spinazie-ricotta.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: