Jack Daniels Spareribs – het Guilty Pleasure kookboek #P39challenge

Heee

Vandaag maak ik weer een receptje voor de pagina 39 challenge. Ik was erg benieuwd welk recept er in het guilty pleasure kookboek op pagina 39 stond. Dit kookboek is van Sabine Koning, van de foodblog Ohmyfoodness. In dit kookboek staan heel veel ongezonde recepten, maar wel erg lekker. Op pagina 39 stond een recept voor Jack Daniels Spareribs. Ik dacht echt, oh god… Ik zou uit mezelf nooit spareribs gaan maken, sowieso is mijn kookstijl niet met veel vlees, en al helemaal geen grote stukken vlees of vet vlees. Maar dit recept moest ik wel maken, ik geef de challenge echt niet op! Ik zelf vond ze niet zo lekker, maar mijn familie wel want ze kwamen heel snel op!

Ingreidenten (2-3 personen)

– 1 kg spareribs

– 200 g Jack Daniels Barbecuesaus

Voor de Dry Rub:

– 2 el donkerbruine basterdsuiker

– 1 tl knoflookpoeder

– 2 tl uienpoeder

– 1 tl chilipoeder

– 1 el paprikapoeder

Vraag de slager of hij vast het vliesje van de spareribs wil verwijderen of doe dat zelf. Het vliesje vind je aan de binnenkant (de holle kant) van de sparerib.

Doe alle ingredienten voor de Dry Rub bij elkaar en schep dit even door. Wrijf alle spareribs goed in aan alle kanten met de dry rub.

Smeer de spareribs vervolgens aan alle zijden goed in met de barbecuesaus. Leg de spareribs in een braadslee of diep bord en dek f met aluminiumfolie. Laat de spareribs minimaal 4 uur marineren.

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Leg de spareribs op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven ongeveer 1.5 uur.

Verwarm de oven naar 180 graden en bak de spareribs nogmaals 30 minuten tot ze aan de buitenkant mooi bruin gekleurd zijn en het bot van het vlees te trekken is.

Wat vonden we van dit recept?

Ik vind spareribs gewoon niet zo lekker,dus mijn mening is over dit recept niet super positief. Maar dat heb ik met alle spareribs. Mijn ouders vonden ze wel heel lekker. Mijn tip is wel om goed vlees te kopen voor dit recept. Vaak als je goedkope spareribs koopt, zit er veel meer bot aan. Bij de slager goeie spareribs halen, is echt een aanrader.

Je kan haar boek hier bestellen:.https://www.bol.com/nl/p/guilty-pleasures-kookboek/9200000045904634/

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. ERIC'SBLOG schreef:

    Ziet er gaaf uit en moet wel lekker zijn, ik ga het proberen!😊

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s