Spaghetti met champignons

Heey,

De laatste tijd heb ik spaghetti ontdekt. Dat heb ik soms, dat ik dingen die ik eigenlijk al heel lang regelmatig eet, opeens heel lekker vind. Misschien komt het wel doordat ik in plaats van droge spaghetti met een beetje kaas, nu meer recepten bedenk met spaghetti die het nog lekkerder en specialer maken. Deze spaghetti is heerlijk Italiaans gekruid, met een vleugje citroen en champignons.

Een tip van mij, is om verschillende champignons te gebruiken. Het liefst geen gewone, ik gebruikte kastagnechampignons omdat die wat meer smaak hebben dan gewone.

 

Ingredienten voor 4 personen:

  • 300 g spaghetti
  • 250 g kastagnechampignons (of een champignon mix)
  • 250 ml melk
  • 1 el bloem
  • een halve citroen
  • handje peterselie (vers)
  • handje tijm (vers)
  • 1 sjalotje
  • evt. parmezaan

 

Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met een snufje zout.

Snijd een sjalotje en de champignons in stukjes. Fruit dit in een diepe hapjespan in ruim olijfolie of boter.

Voeg de tijm, peterselie, melk en sap van een halve citroen toe. Verwarm het en blijf roeren.

Zeef er een el bloem bij. Zeven is aan te raden om klontjes te voorkomen. Roer goed.

Voeg de gekookte spaghetti erbij, en blijf roeren zodat de saus aan alle spaghetti zit.

Rasp er nog wat parmezaanse kaas over als je dat lekker vindt, lekker om met een visje te eten voor een volledige maaltijd.

Een gedachte over “Spaghetti met champignons

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: