Hartige scones met geitenkaas en zongedroogde tomaat

Hee,

– 1 el tijm

– 125 g volkorenmeel

– 125 g bloem

– 2 tl bakpoeder

– 100 g oude geitenkaas

– flinke snuf zout

– 70 g zongedroogde tomaat

– 50 g boter

– 70 ml melk

– 1 ei

Voor de ricotta spread:

– 125 g ricotta

– 1 tl citroensap

– 1 tl honing

– 1/2 tl bascilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de bloem, volkorenmeel, geitenkaas (geraspt), zout, bakpoeder en tijm in een kom. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleinere stukjes en voeg het ook toe. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg er ook bij, kneed nu heel goed zodat de boter zich verspreid. Voeg een geklutst ei met de melk toe en kneed tot een bol deeg.

Maak hompjes deeg op een bakplaat, en zet in de oven voor ongeveer 8-9 minuten. 

Roer in tussen de ricotta met de (gehakte) bascilicum, honing en citroensap door elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: