Mississippi Mud Pie – I❤zoet #P39challenge

Heey!

Even een update voor de pagina 39 challenge: ik heb 6 recepten gemaakt van de 20… dat betekend dat ik nog wel ff door mag koken en bakken ivm dat ik alle recepten van blz 39 van elk kookboek die ik heb wil gaan maken! Voor sinterklaas krijg ik ook nog een kookboek, dus er komt er nog een bij.

Deze taart komt uit een klein kookboekje, waar alleen maar zoete recepten in staan. Maar zooo lekker! Op pagina 39 stond de Mississippi Mud Pie. Daar had ik natuurlijk geen problemen mee! Op een vrijdagavond maakte ik deze taart met een vriendin. Ik deel het recept met jullie!

Ingredienten voor 12-14 personen

Kruimelbodem:

– 90 g boter, gesmolten plus wat extra om in te vetten

– 140 g volkorenbiscuits

– 90 g pecannoten

– 1 el lichtbruine basterdsuiker

– 1/2 tl kaneel

Vulling:

– 225 g boter of margarine

– 175 g pure chocolade

– 125 ml stroop

– 4 grote eieren

– 90 g pecannoten, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springovenvorm van 23 cm doorsnee in met boter en bekleed hem met bakpapier.

Maak de kruimelbodem. Maal de volkorenbiscuits, pecannoten, suiker en kaneel in een keukenmachine tot fijne kruimels. Maal niet te lang, want dan krijgt u poeder. Doe de gesmolten boter erbij en mix goed.

Schep de vochtige kruimels in de springvorm en druk ze stevig tegen de bodem en langs de randen (tot circa 4 cm hoogte). Bekek de springvorm en laat de bodem koud worden in de koelkast terwijl u de vulling maakt.

Maak de vulling. Verhit de boter, chocolade en stroop in een steelpan op laag vuur en roer tot de chocolade is gesmolten en alles goed is vermengd. Laat het mengsel afkoelen en klop daarna de eieren en pecannoten erdoor.

Schenk de vulling op de gekoelde taartbodem en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven, tot hij bovenop stevig maar binnenin nog zacht is. Laat de taart afkoelen op een rooster. Serveer hem op kamertemperatuur of koud.

Onze mening over dit recept was niet super. Tenminste, niet op de avond zelf dat we hem hadden gemaakt. Hij is super machtig en we hadden het idee alsof we klonten zoete boter aan het eten waren. Onze tip: eet hem pas de dag erna! Dan is ie hard geworden, en smaakt hij ook veel lekkerder. Maar neem niet een te groot stuk, want hij vult heel erg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: