Gemarineerde mozzarella

Heey!

Als je de foto hiervan bekeken hebt, vraag je je waarschijnlijk af: wat is er met die mozzarella gebeurd?! Waar is die mooie ronde vorm, waarom is ie nou opeens geplet? Nou kijk, ik ging boodschappen doen en niet zo voorzichtig geweest met die fantastisch lekker maar breekbare mozzarella, dus toen ik het zakje opendeed kwamen er een paar stukken mozzarella uit. Maar de smaak, die is echt goed! Maak de kruiden olie met zoveel mogelijk verse kruiden, dat is het smaakvolst. 

Ingredienten:

– 1 bol buffelmozzarella

– 1/2 tl chilivlokken

– 1 el bascilicum

– 1 halve citroen

– 1 tl tijm

– 70 ml extra vierge olijfolie

– 1/2 tl dragon

– 1/2 tl oregano

– ciabatta, om erbij te eten

`

Rasp het schil van een halve citroen, doe in een bakje en knijp er een klein beetje sap uit boven het bakje. Meng er ook de bascilicum, oregano, tijm, dragon en chilivlokken door. voeg nu de olijfolie toe aan het kruidenmengsel.

Leg de bol mozzarella in de kruidenolie. Laat het zo lang mogelijk marineren, hoe langer, hoe lekkerder.

Serveer de mozzarella met knapperige ciabatta.

3 gedachten over “Gemarineerde mozzarella

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: