Romige citroenspagetti met pangafilet en geroosterde tomaatjes

Hee

Citroenspagetti en vis is echt de beste combinatie, echt waar! Of het nou kabeljauw, panga, zalm of garnalen zijn. In dit recept maak ik het met pangafilet, maar je kan ook een andere witvis gebruiken. Ik vind het er ook nog prachtig uitzien op het bord!
Ingredienten voor 2 personen:

Voor de spagetti:

– 140 g spagetti

– 125 ml slagroom

– 1 teentje knoflook

– 1 el verse peterselie

– 1 halve citroen

– evt wat geraspte parmezaan

– rucola

Voor de vis

– 200 gram pangafilet

– 2 handjes geraspte kaas

Voor de tomaatjes

– 400 g trostomaatjes

– 2 el olijfolie 

– handje bascilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet een grote pan met water aan de kook.

Besprenkel de tros tomaatjes met wat olijfolie en doe er wat gehakte bascilicum over, hou de tomaten aan de tros en zet ze in de oven op een bakplaat voor een half uur.

Kook de spagetti in de pan water volgens verpakking.

Rasp het schil van een halve citroen en pers het sap uit in een glas of bakje.

Pers een teentje knoflook fijn in de knoflookpers en bak het in wat olijfolie in een diepe koekenpan. Voeg het citroensap, de rasp, slagroom en de verse peterselie toe. Als het begint te bubbelen, voeg je de spagetti toe. Leg hierop de pangafilet, en doe op de panga wat gerapste kaas. Leg de deksel erop en laat ongeveer 5 minuten doorgaren.

Serveer op een bord de spagetti met het visje, wat rucola en de tomaatjes ernaast. Als je wilt kan je er nog wat parmezaan bij doen.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Een heerlijke combi inderdaad!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s