Dagelijkse broodjes – ONS ETEN #P39challenge

Heey!

Ik was super blij dat dit recept voor dagelijkse broodjes online stond! Het komt uit een dik, groot kookboek waar veel lekkere en ook veel luxe recepten in staan. Deze broodjes worden mooi luchtig zonder ze heel lang te hoeven laten rijzen. Hier komt het recept!

Ingredienten voor 12 broodjes:

– 150 g kwark

– 8 g verse gist

– 25 g olijfolie

– 400 ml lauw water

– 200 g gezeefde speltbloem

– 300 g tarwebloem

– 10 g fijn zeezout
Topping:

– 1 eidooier

– 1/2 volle melk

– 15 g maanzaadjes

Los de gist in lauw water op (30 graden) in een grote schaal op en voeg de overige ingrediënten toe. Meng het deeg snel met een lepel. Het mengsel is vloeibaar. Dek de schaal met een deksel af en laat het deeg op een warme plek ongeveer 2 uur rijzen of totdat het een keer zo groot is geworden.

Gebruik een grote metalen lepel of de grootste lepel die je in je keuken hebt. Houd de lepel in koud water en vorm 12 broodjes door te draaien, terwijl je het zachte deeg op twee ovenplaten met bakpapier laat lopen. Klop de eidooier met de melk op en glaceer de broodjes voorzichtig voordat je de maanzaadjes eroverheen strooit. Zet de plaat 30 minuten onafgedekt weg om het deeg te laten rijzen. Vervolgens ongeveer 15 minuten bakken op 225 graden, totdat de broodjes goudkleurig worden.
Hier kan je het boek kopen:

http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/art/00263968/

Advertenties

Een gedachte over “Dagelijkse broodjes – ONS ETEN #P39challenge

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: