Quiche Niçoise

Heey!

Je kent vast wel de bekende Salade Niçoise met tonijn, aardappel, augurk, sperziebonen en ei. dit is ongeveer alle ingredienten van de salade (behalve de aardappels en appel) in een taart! met een lekker knapperige bovenkant van filodeeg en daaronder gesmolten kaas is super lekker. Maken dus😍

Nodig voor 3/4 personen

– 250 g sperziebonen

– 1 blik tonijn (nettogewicht: 400 g)

– 1 klein blikje mais

– 1 rode ui

– 175 g champignons

– 6 eieren

– scheutje melk

– 1 tl dille

– 1 zakje filodeeg

– 1 tomaat

– stuk of 15 olijven

– 2 handen gerapste kaas

Kook 3 eieren 5 minuten in water.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de sperziebonen schoon en snijd per stuk in drieën. 

Snijd de rode ui in stukjes, en de champignons. Roerbak deze goudbruin.

Snijd een tomaat in stukjes.

Vet een taartvorm in met olijfolie, en bedek de bodem ruim met filodeeg. Zorg dat ook langs de rand van de vorm deeg zit, laat de uiteinden van het filodeeg over de rand hangen. Zorg dat je nog in ieder geval 2 blaadjes filodeeg over hebt.

Meng de tonijn, mais, roerbakmengsel, dille, tomaat en olijven door elkaar net zout en peper. Verdeel dit over de met filodeeg beklede taartvorm. 

Kluts 3 eieren met een scheutje melk. giet over de taart heen.

Snijd de gekookte eieren in plakjes, verdeel over de bovenkant. Strooi er 2 handen geraspte kaas over. Vouw nu de filodeegflapjes dicht, en leg de overgebleven 2 plakjes er ook op. Besprenkel met wat olijfolie.

Zet 40 minuten in de oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: