Karamel cake

Hee,

Vandaag deel ik het recept voor jullie van een heeel lekkere karamelcake! Eigenlijk is ie best makkelijk om te maken, helemaal als je de basis van een cake weet te maken of wel eens vaker hebt gemaakt, hij bestaat dus ook uit niet veel ingredienten. Hij is zo lekker, vooral doordat ie op sommige delen lekker klef is door de karamel…

Ingredienten voor 1 cake:

  • 200 g zelfrijzend bakmeel (of 200 g bloem samen met 2 tl bakpoeder)
  • 200 g roomboter
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g karamelfudge
  • 4 eieren

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter (in blokjes, kamertemperatuur) samen met de basterd- en gewone suiker tot een romig geheel.

Voeg 1 voor 1 om de 2 minuten een ei toe en mix het goed, totdat er 4 eieren in zitten verwerkt. Schep het zelfrijzend bakmeel er luchtig doorheen.

Doe de karamelfudge in een pannetje samen met een scheutje water (ongeveer 30 ml). Zet het vuur aan, en laat het smelten terwijl je erin roert, tot het een karamelsaus is. Haal van het vuur en roer snel door het cakebeslag zodat het niet in een blok stolt maar een beetje verdeeld.

Vet een cakeblik in, spatel het beslag erin en zet 50 minuten in de oven.

Als de 50 minuten voorbij zijn, haal je de cake nog niet ongeduldig meteen uit de vorm zoals ik en dat hij vervolgens uit elkaar valt omdat ie zo warm is! Als je hem nog even in het cakeblik laat afkoelen dan komt hij er als het goed is heel uit :).

20161025_16015720161025_16040120161025_160227

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s