Gevulde pompoen

Hi,

Pompoen is hot. Mensen stoppen het overal in, muffins, taarten, stamppotten, ovenschotels, soep, salades, gegrild… en ik ben er allemaal dol op! Omdat je de pompoenen sowieso moet uithollen, komt er een groot gat vrij in de pompoen. Daarom leek het mij een hele goeie manier om daar een lekkere vulling in te stoppen! Ik maakte een heerlijke bulgur salade met kruiden, rozijnen, feta, groenten… zo lekker, en het ziet er zo leuk uit!
Nodig voor 6 personen

– 4 dl bulgur

– 1 hand verse peterselie

– 1 tl djintan

– 1 tl paprikapoeder

– 1 tl honing

– 1 tl kaneel

– 1 blikje mais

– 2 handen rozijnen

– 200 g champignons

– 1 rode ui

– 75 g feta

– 2 handen goeie notenmelange

– fijn gerapste parmezaan

– 3 pompoenen (niet fles)

– olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoenen goed af, met water. Halveer ze, zodat je 6 halve pompoenen hebt. Hol de pitten ervan uit.

Leg ze op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met extra vierge olijfolie. Zet ze 40 minuten in de oven.

Kook de bulgur volgens aanwijzingen op de verpakking. 

Wel de rozijnen een kwartier in warm water.

Snijd de peterselie fijn, en voeg toe. Voeg de djintan, kaneel, paprikapoeder, honing en wat peper en zout toe en roer door de bulgur. Voeg ook de rozijnen, een scheut olijfolie, noten en mais toe.

Snijd de champignons en de rode ui in stukjes. Bak ze goudbruin in een koekenpan. Voeg bij de bulgur.

Schep de bulgur salade in de pompoenen als ze klaar zijn. Strooi er nog wat parmezaan over. 

Het zou kunnen dat je wat bulgursalade overhoudt. Niet wegdoen!! De kruiden trekken er namelijk heel goed in als je ze een nachtje in de koelkast laat staan. Zo heb je de dag erna een heerlijke lunch.

Een gedachte over “Gevulde pompoen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: