Zuurkoolschotel met kip & bacon

Hee

Ik lustte heel lang geen zuurkool. Totdat ik dit recept maakte, het is zo lekker! De kip word door de zuurkool lekker mals, de bacon is zout, en de rozijnen zoet. Sweet, salt and sour in 1 bowl!

Ingredienten voor 4 personen:

– 150 g spekreepjes

– 500 g zuurkool

– 300 g kipfiletblokjes

– 450 g aardappelschijfjes

– handje rozijnen

– 2 rode uien

– 1 tl suiker

Snijd de uien in stukjes. Bak ze 1 minuut in een koekepan samen met de spekjes, en voeg dan een tl suiker toe. Bak nog een paar minuten door.

Vul een bakje vol met warm water, doe een hand rozijnen erin en wel ze een kwartier erin.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en doe daar de zuurkool, spekreepjes, kipfilet, rode gekarameliseerde ui en rozijnen in. Roer het door elkaar, en verdeel dan de aardappelschijfjes erover.

Zet 30/35 min in de oven.

Eet smakelijk!

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s