Pompoencake

Heeey
De pompoen is weer volop in het seizoen! We hebben ze zelfs in de tuin groeien. Ik besloot er niet een hartig, naar een zoet recept mee te maken! De pomoen snaakt uit zichzelf ook wel een beetje zoet natuurlijk. Deze koek/cake is heerlijk kruidig, vooral als je hem 1 á 2 dagen laat staan. Al is dat wel heel moeilijk!

Ingredienten:

– 1 halve limoen

– 100 g yoghurt

– scheutje melk

– 100 g donkere basterdsuiker

– 1 tl baking soda

– 3 eieren

– 1 tl kaneel

– 1 tl cacao

– een kwart pompoen

– 150 g bloem
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de pompoen tot ie zacht is. Pureer hem daarna in de staafmixer.

Mix de basterdsuiker, yoghurt, limoensap, melk en pompoenpuree met een mixer. Voeg dan de eieren toe en mix door.

Voeg nu de rest van de ingredienten toe, en mix goed.

Vet een vierkant cakeblik in met olie, en spatel het pompoen mengsel erin.

Zet 30 minuten in de oven.

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Ismay schreef:

    Dit klinkt lekker! Ik ben geen grote fan van bijvootrbeeld pompoensoep, maar dit ziet er wel okay uit!

    Liked by 1 persoon

    1. Jaaa! Mijn moeder raadde niet dat er pomoen in zit, het maakt alleen deel uit van de lekkere smaak en structuur.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s