Doperwtjessoep met garnalen – Chickslovefood, het skinny six kookboek #P39challenge

Hallo ☻

Ik heb weer een heerlijk receptje voor de pagina 39 challenge gemaakt hoor! Dit keer uit het tweede kookboek van Chickslovefood. Ik vond het wel leuk om hier iets uit te maken, want ik had nog niet zoveel gemaakt uit dit boek. Ik was blij dat dit recept op blz 39 stond, want hij leek mij erg lekker! Hier volgt het recept:

 

Men neme (voor 2 personen):

 • 400 g doperwten uit diepvries
 • 2 tenen knoflook
 • 1 bouillonblokje naar keuze
 • 150 g gepelde en gekookte garnalen
 • 1 hand dille
 • 1 halve citroen

 

En zo doe je het:

 

 • Verwarm 1 eetlepel olie in een pan en voeg de doperwtjes en de helft van de uitgeperste knoflook toe.
 • Roer door elkaar en bak 1 minuut.
 • Voeg dan het bouillonblokje toe, gevolgd door 500 ml water. zodra het water kookt, zet je het vuur lager en laat je het 8 minuten prutellen.
 • Verwarm ondertussen 1 flinke eetlepel olie in een koekenpan en bak de garnalen samen met de overgebleven knoflook, peper en zout op middelhoog vuur enkele minuten. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
 • Voeg de dille toe aan de doperwtensoep en maal het geheel met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep.
 • Doe de soep in 2 kommen, verdeel de garnalen erover en maak af met een kneep citroensap.

 

Wat vonden wij ervan ?

 

Wij vonden het allemaal een verrassend lekker soepje! Dit is een heel goed voorbeeld van makkelijk, snel, weinig ingredienten en toch zo lekker! Dat is de kunst van Chickslovefood. Ik moet eerlijk bekennen dat ik sommige dingen niet helemaal volgens recept heb gedaan. Dat is nou eenmaal niet mijn ding. Ik heb namelijk i.p.v doperwtjes, tuinerwten gebruikt uit de diepvries, omdat ze geen diepvriesdoperwten hebben bij de super waar ik was. In plaats van citroen heb ik limoen gebruikt, omdat daar toevallig nog een halfje van lag. Verse dille was ik vergeten te kopen, dus gebruikte ik een beetje gedroogde. Ik vind de soep van mij niet precies op die van uit het boek lijken. Die mij lijkt wat dikker, en je ziet bij mij die dille natuurlijk niet. Ik heb er wel genoeg vocht bij gedaan. In elk geval was het heerlijk!

 

Liefs, Anouk

Advertenties

Een gedachte over “Doperwtjessoep met garnalen – Chickslovefood, het skinny six kookboek #P39challenge

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: