Geroosterde paprika- tomaten salade

Hee

Ooit paprika’s geroosterd ? Zo nee, dan weet je ook vast niet hoe het moet. Het is moeilijk voor de stellen dat de geroosterde paprika’s uit een potje gewoon grote paprika’s zijn geweest. Als je ze een keer zelf roostert, merk je vanzelf hoe dat kan. Je houdt hem namelijk een hele tijd in de vlam (ja echt!) Waardoor hij veel vocht verliest. Doordat ie zoveel vocht verliest, komt de smaak heel goed naar voren.

Er zitten ook nog eens geroosterde tomaten in, die je maar veel korter hoeft te roosteren omdat ze meteen openbarsten. Maar dat je ze pelt en toch even in het vuur gehouden hebt, maakt het net even lekkerder.

 

Ingredienten:

– 2 rode grote paprika’s

– 2 handenvol kleine tomaatjes

– 3 el olijfolie

– balsamico azijn

– 1 el geroosterde pijnboompitten

– handje bascilicum

– 1 el olijven

 

Prik een metalen prikker in een paprika en zet de gaspit aan. Hou hem daar in een draai hem rond, net zolang totdat de paprika zwart is. Doe dit ook bij de andere paprika.

Houd ook de tomaten met de metalen prikker in het vuur. Draai even rond en leg ze op een bord als hij openbarst.

Ontvel de tomaten en paprika’s. Snijd in stukjes en doe in een bak.

Voeg de blaadjes bascilicum, de olijfolie, olijven, pijnboompitten en balsamico azijn erbij. Roer het goed door, en je hebt een heerlijke Italiaanse groenten salade!

Liefs Anouk!
Tip: is ook heel lekker als je wat rucola en mozzarella toevoegt!

3 gedachten over “Geroosterde paprika- tomaten salade

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: