Vruchtentaart met custard

Heeeyy
Wist je dat dit de eerste keer was dat ik vruchtentaart maakte ? Nou ja, op appeltaart na dan. Ik hou zelf heel erg van custard, en ik vind dat heel lekker combineren met fruit dus deed ik dat bij elkaar. De bodem is lekker zacht zoet, en toch knapperig omdat er geen ei in zit. Gegarandeerd lekker!
Voor het deeg:

– 160 g suiker

– 150 g roomboter

– 1 tl vanille extract

– 150 g bloem
Voor de vulling:

– 650 g fruit naar keuze

– 0.5 liter melk

– 30 g custardpoeder

– 30 g suiker
Voor de bovenkant:

– 5 el havermout

– 1 el stroop

– 1 el gedroogde cranberries
Deeg:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter met de suiker totdat het een geheel is. Voeg de vanille extract toe en mix nog even. Voeg nu het bloem toe en mix langzaam. Kneed er een bal van. Vet een taartvorm in, en verdeel het deeg over de bodem en randen. Zet 20 minuten in de oven.
Vulling:

Maak custard pudding volgens de verpakking, maar halveer het recept.

Snijd het fruit in stukjes. Roer het door de custard heen en verdeel dit mengsel over de koekbodem in de vorm. 

Maak voor de bovenkant een snelle granola door de 5 el havermout met 1 el stroop en 1 el cranberries te mengen. Verdeel dit over de taart.

Zet de taart 15 minuten in een nog steeds voorverwarmde oven (180 graden).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: