Vislasagne met geroosterde paprika

Heei

Vroeger aten wij vaker vislasange, en was het zelfs mijn lievelingseten. Voor mij was vislasagne gewoon de enige echte lasagne, ik wist niet eens dat de orginele met gehakt en rode saus bestond. Zomaar had ik weer enorme zin om vislasagne te maken, maar wel in mijn eigen stijl natuurlijk. Ik bedacht dit receptje toen er bezoek kwam, en we waren toen met z’n achten, dus voor dit recept gebruikte ik 2 ovenschalen. Gewoon halveren dus als je met minder bent
Imgredienten voor 8 personen:

– 250 g ricotta

– 1 prei

– 400 g kabeljauwfilet

-100 g hollandse garnaaltjes

– 1 hand verse bieslook

– 1 hand verse peterselie

– 1 flinke courgette

– 250 ml melk

– 30 g bloem

– 0.5 visbouillon

– 250 g zalm

– 1 potje geroosterde paprika

– 1 tl dragon

– 1,5 tl dille

– 1 pak lasangebladen

– 450 g diepvrieserwten

– 1 zakje gerapste kaas
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de prei schoon, en snijd in fijne stukjes. Snijd ook de courgette in stukjes.

Doe alle ricotta in een grote hapjespan, zet het vuur aan en roer totdat de ricotta een dunnere substantie krijgt als een soort dikke saus. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf goed doorroeren. Zeef beetje bij beetje de bloem erbij.

Knip/snijd de bieslook in stukjes. Snijd ook de peterselie wat fijner. Voeg de bieslook en peterselie toe aan de saus. Voeg ook de dille en dragon erbij.

Maak een halve liter visbouillon. Voeg dit ook toe aan de saus en blijf nog steeds goed doorroeren.

Voeg de courgette, prei en erwten toe. Roeren, en leg dan de deksel op de pan en laat even doorkoken, terwijl jij de kabeljauw in stukjes snijd en de zalm ook. Halveer ook de geroosterde paprika’s alvast.

Pak twee ovenschalen. Begin met een laagje saus, doe daar lasagnebladen op. Doe daar weer saus op, leg er wat stukjes vis (garnalen, zalm, kabeljauw) op en wat gehalveerde geroosterde paprika’s. Leg daar weer lasagnebladen op en herhaal laag 2 tot de schaal vol zit. Als het goed is heb je nu nog genoeg over voor een tweede schaal, en daar doe je precies hetzelfde mee. Als je denkt dat ie niet nat genoeg is, voeg je er nog een beetje water bij. Bestrooi de lasagnes aan de bovenkant met gerapste kaas.
Zet 35 minuten im de oven. 
Eet smakelijk! 

Liefs Anouk

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s