Sushi taart

Heeyy
Sushi is bij veel mensen hun lievelingseten geworden. Snap ik, want het is echt super lekker! Het is leuk om zelf te maken, maar zo’n lang gedoe… er is een oplossing hiervoor gevonden, de sushi bowl. Maar een sushi taart, daar wel eens van gehoord ?  Mij leek dit een vet leuk idee, en het ziet er ook leuk uit. En je hoeft niet urenlang te rollen!

Ingredienten voor 1 taart:

– 250 g basmati rijst

– 2 eieren

– 1 tl suiker

– 1 tl sojasaus

– 4 norivellen

– 8 surimisticks

– 100 g zalm

– 1 avocado

– een bakje zeewiersalade

– 80 ml sushi azijn

– 1/2 komkommer

– sesamzaad, voor erop

– sojasaus, voor erbij
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kluts de 2 eitjes en voeg er 1 tl suiker & 1 tl sojasaus bij. 

Leg een bakpapiertje in een taartvorm. Giet het ei mengsel erin en zet 8 minuten in de oven.

Kook rijst volgens de verpakking, maar kook het nog een paar minuten langer zodat het wat plakkeriger wordt. Laat de rijst afkoelen.

Haal de omelet uit de bakvorm. Bedek de bodem en de zijkanten met de norivellen, en leg nu weer de omelet erop. Verdeel hierover de plakjes zalm, daarover de zeewier, daarover de surimisticks (evt in stukjes gesneden), plakjes avocado en daarover plakjes komkommer. 

Roer de azijn door de rijst. Verdeel de rijst over de taart. Strooi er nog wat sesamzaadjes over, serveer met sojasaus en klaar is je no bake taart!

Liefs Anouk x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: