Eieren met cheddar op de bbq

Heey
Waarschijnlijk denk je nu echt, die is gek. Eieren gaan toch gewoon door het rooster vallen als je ze erop legt ? Daarom pocheer ik ze eerst! Zo kan je ze er gewoon op leggen. Probeer de dooier zacht te houden, dat is lekker, vooral in combinatie met de zachte smeltkaas.

Voor 4 eieren:
– 4 eieren

– 4 plakjes cheddar

– 1 scheutje azijn

– peper en zout
(Ik leg even niet uit hoe je de bbq aan moet doen etc, dat weet ik namelijk niet dat doet mijn vader hahah)
Verwarm de bbq.
Pocheer de eieren 2,5 minuten in kokend water met azijn. 

Haal de eieren eruit, laat ze uitlekken op een theedoek. 

Leg ze op de bbq en leg op elke een plakje cheddar. Doe de deksel erop. Laat ze er ongeveer 3 minuten op liggen zonder om te draaien.

Haal ze van de bbq af en serveer met peper en zout.

Liefs Anouk

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

  1. naomipater schreef:

    Je zou het niet verwachten, maar het ziet er super lekker uit! πŸ™‚ Leuk recept!

    Liked by 1 persoon

  2. dailybibi schreef:

    Cooool! Maar 1 vraagje, wat is poceren? 😬😜

    Liked by 1 persoon

    1. Dat is dat je een ei splitst, en je het in kokend water gooit en probeert het bij elkaar te houden, best moeilijk! X

      Liked by 1 persoon

      1. dailybibi schreef:

        Dus een ei koken zonder schil?πŸ˜‚

        Liked by 1 persoon

      2. Jep, het kan allemaal πŸ˜…πŸ˜…

        Liked by 1 persoon

  3. candysbakery schreef:

    Oh dat ziet er eigenlijk best lekker uit!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s