Heeyy
Aan de titel zou je denken alsof dit broodje enorm veel chocola bevat en een halve meloen, maar er zit eigenlijk maar 1/8 galiameloen en een theelepel cacao in. Sorry! Maar het zou veel te klef worden met een halve meloen, en veel te zwaar met een paar repen chocola. Dit broodje is heerlijk om als ontbijt te eten met een beetje appelstroop of notenpasta. Of iets anders wat jij lekker vind!
– 1/8 galia meloen
– 100 g havermout
– 1/2 tl vanille extract
– 50 g volkorenmeel
– 1 el honing
– 1 tl cacao
– 2 eieren
– handje noten naar keuze
– 1 tl bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil het stuk galiameloen en snijd in stukjes. Pureer het in de staafmixer tot er geen stukjes meer zijn. Doe de eieren en vanille extract erbij. Doe nu de rest van de ingredienten erbij, behalve de noten. Mix alles behalve de noten in de staafmixer tot een geheel. Roer de noten er met een lepel doorheen.
Vet een cakevorm in met olie. Spatel het beslag in de vorm.
Zet 40 minuten in de oven.
Groetjes Anouk
Oehw, ziet er heerlijk uit! Ik had om eerlijk te zijn nog nooit gehoord van meloenbrood, maar het idee klinkt goed! 🙂 Xxx
LikeLiked by 1 persoon
Hahah nee, ik ook niet hoor! Juist een reden om er een recept van te bedenken 😄
LikeLiked by 1 persoon
Dan vind ik het extra knap dat je er een goed recept van hebt weten te maken 😀 Xxx
LikeLiked by 1 persoon