Appel-dadel mousse taart met muesli bodem

Heey

 

Appel dadel mousse taart, hmm wat moet je daarvan denken ?  Het is echt geen appelmousse uit een potje zoals je waarschijnlijk aan denkt! Nee, dit is veel gezonder en lekkerder dan dat! Dadels zorgen voor een lekkere zoete smaak en zorgen dat de taart niet inzakt omdat er te veel vocht in zit, maar juist een wat dikker mengsel wordt. De appel is lekker fris en past heel goed bij dadels. Voor de ouderwetse appeltaart touch besloot ik er kaneel en rozijnen aan toe te voegen. Havermout en walnoten passen ook heel goed bij appel!

 

Dus dit allemaal samen, vormt natuurlijk een super lekkere taart! En eh, als je niet zoveel tijd of zin hebt om zo’n hele taart te maken, volg je gewoon alleen het recept van de mousse en eet je het uit een bakje met wat muesli bestrooid. Even lekkere smaak maar toch ff minder ingewikkeld!

 

Ingredienten voor 1 kleine taart:

 

 

Voor de bodem:

 

  • 110 g muesli naar keuze
  • 1 ei

 

 

Voor de mousse:

 

  • 3 junami appels
  • 1 tl kaneel
  • 150 g dadels (ontpit)
  • handje walnoten
  • 40 gram rozijnen

 

  • handje rozijnen voor de garnering

 

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de muesli met een ei in de kom. Leg een bakpapiertje in een kleine taartvorm. Verdeel het muesli mengsel op de bodem en zet hem 12 minuten in de oven.

20160825_105956

Schil de appels en snijd in stukjes. Doe de appelstukjes samen met de kaneel en ontpitte dadels in de staafmixer en mix tot het een geheel is geworden. Roer nu de 40 g rozijnen erdoorheen en kneus de walnoten. Staafmix dit dus niet meer!

 

Verdeel de mousse over de taartbodem. Verdeel er voor de mooiheid nog een handje rozijnen over.

 

20160825_110638

20160825_110616

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s