Zalm in filodeeg

Heey
Zalm, je kan er zoveel kanten mee op! Geld hetzelfde als met filodeeg, dus passen zalm en filodeeg heel goed bij elkaar. Ik heb er dille aan toegevoegd omdat dille heel lekker is bij vis, rucola voor wat pit en de bascilicum is overal lekker bij. De zongedroogde tomaatjes en kappertjes pmoet je ook echt niet weglaten, want dat is hier zo lekker bij, en geven het een zoute touch.
Bijgerecht voor 4 personen:
– 1 flinke zalmmoot van ongeveer 400 g

– 1 hand verse dille

– 1 hand rucola

– 1 handje bascilicum

– 4 vellen filodeeg

– 4 el zongedroogde tomaatjes

– 2 tl kappertjes

– 2 teentjes knoflook

– olijfolie

– evt een kneepje citroensap
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Giet een laagje olijfolie in een ovenschaal. Leg er 2 vellen filodeeg in. 

Snijd de dille, bascilicum en rucola wat fijner, en pers de knoflookteentjes in de knoflook pers. Roer de dille, bascilicum, rucola, knoflook, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en evt een kneepje citroensap door elkaar. Verdeel de helft van het mengsel over de filobodem. Leg hier de zalmmoot op. Verdeel hier de andere helft van het mengsel over. Leg hier weer 2 vellen filodeeg op. Vet de filodeeg in met olijfolie. 
Zet het zalmpakketje 30 minuten in de oven. 

Een leuke verrassing aan tafel, niemand weet wat erin zit tot je hem aansnijd!
Liefs anouk

3 gedachten over “Zalm in filodeeg

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: