Havermoutmandjes gevuld met roerei – LEKKER! #P39challenge

Heey

Vandaag deel ik het tweede recept wat ik heb gemaakt voor de p39 challenge. Dit recept komt uit het kookboek LEKKER! .  Ik heb het boek van de bieb geleend, maar op het moment dat ik de challenge begon vond ik het wel leuk om dit boek mee te laten doen. Het is een kookboek van twee vrouwen, (rond de zestig denk ik) en ze houden van gezond eten. In het kookboek staan bijna alleen maar recepten met quinoa, havermout of anders wel boekweit. Beetje gezond, maar wel lekkere recepten. Op blz 39 stond het recept van ‘havercups gevuld met roerei’. Hier komt het recept!

havermoutmandjes gevuld met roerei



Ingredienten voor 4 personen
– 50 g havermout

– 50 g geraspte geitenkaas

– 6 eieren

– 6 kerstomaatjes, gehalveerd

– 10 g boter

– 2 el bascilicum

– 25 g sesamzaad

– keukenmachine

– 4 souffléschaaltjes, ingevet met een beetje olie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout met het sesamzaad en de geraspte kaas in de keukenmachine en maal alles fijn. Splits 1 ei en meng het eiwit door het havermoutmengsel. Kneed alles goed door tot het een soepel deeg wordt.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en druk ze in de uit schaaltjes tot mandjes. Zet de schaaltjes in de oven en bak de havermoutmandjes in 15 minuten knapperig bruin en gaar. Laat ze uit de oven 5 minuten afkoelen in de schaaltjes. Neem de mandjes dan voorzichtig uit de schaaltjes.

Verwarm de boter in een kleine hapjespan en leg de tomaatjes op hun snijkant in de boter. Bak ze 2 minuten en schep ze dan op een bordje. 
Klop in een andere kom de andere eieren en eidooier los met wat zout en versgemalen peper en schenk dit mengsel bij de boter in de hapjespan. Verwarm het eimengsel al roerende op matig hoog vuur tot het begint te stollen, maar nog wel smeuïg is en glanst. Roer de bascilicum erdoor.

Zet de havermoutmandjes op de borden en schep het roerei erin. Leg de gebakken tomaatjes erop en garneer met een toefje bascilicum.

Zo waren ze bij mij geworden!

Het kookboek 

Ik vond het een lekker recept! Ik zou alleen zelf nog wat melk bij het roerei toevoegen, voor een wat zachtere en romige structuur. De mandjes waren heerlijk smaakvol door de geitenkaas. 
Liefs anouk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: