Chevre brulée met peer

Heee

Creme brulée, ik hou er zo van! Dat moment wanneer je het krokante laagje doorbreekt met je lepel en dan een zachte pudding eronder ziet. Hier moest ik een variant op bedenken! Dus ik dacht aan iets hartigs, dat leek me wel leuk. Iets hartigs dat goed te combineren is met zoet, toen dacht ik meteen aan geitenkaas. En voor nog een extra zachtzoete smaak, doe ik er nog een peertje bij. Staat ook super chique en alsof het heel moeilijk en ongewikkeld was om te maken. Maar moeilijk is t dus echt niet, probeer het zelf maar!

Nodig voor 1 bakje
– 3 tl amandelschaafsel

– 2 tl suiker

– 100 g zachte geitenkaas

– stuk of 5 takjes tijm

– handje walnoten

– 1 peer

– balsamico azijn

Zo veel tijm ongeveer

Zo veel walnoten ongeveer

Kneus de walnoten en doe in een bakje. Rits de tijm van de takjes en doe bij de walnoten. Doe de geitenkaas er ook bij en roer goed, evt met een scheutje olijfolie.
Doe dit mengsel in een ovenbestendig, leuk of zelfs een creme brulée bakje. Verdeel het gelijkmatig.
Meng in een bakje de suiker en amandelschaafsel. Verdeel dit over het geitenkaasmengsel.

Schil de peer en halveer hem. Doe 2 minuten in de magnetron zodat ie een beetje zacht is en warm.
Brandt met de gasbrander een knapperig suikerkorstje op de geitenkaas brulée. Geen gasbrander ?  Doe hem dan een paar minuutjes onder de grill in de oven. Hangt per oven af hoe lang, maar houdt hem goed in de gaten want voor je het weet is ie zwart!
Serveer met de peer, of snijd hem nog in stukjes of plakjes, plakjes zien er leuker uit vind ik. Besprenkel met wat balsamico azijn.
Leuk op een kaasplankje! 


Xx anouk ❤

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Iris schreef:

    Ziet er superlekker uit ! x

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s