Sweet&Sour taart met avocado

Heee
Weer een gezond taartje hier hoor jongens! Maar de eerste keer dat ik er avocado’s in gooi. Ik durfde het eerst eigenlijk niet echt aan, avocado past toch alleen bij kip of in guacamole ?  Laatst bedacht ik me, eigenlijk heeft avocado een hele milde smaak, en een perfect romige structuur dat me heerlijk leek in een taart. Als je die smaak van avocado gewoon verstopt door d’r wat fruit door te gooien, word het echt top!

Ik noem deze taart sweet&sour, omdat de onderkant heel zoet is door de dadels, en de middenlaag een beetje zuur is door de frambozen. De middenlaag zou ik trouwens zoet-zuur noemen, want hij is toch een beetje zoet door de pruimen en rozijnen.

Voor 1 kleine taart:
Voor de bodem:
– 170 g dadels, ontpit

– 2 el pittenmix

– 50 g cashewnoten

– 25 g walnoten

Voor de middenlaag:
– 2 avocado’s

– 100 g frambozen

– 50 g rozijnen

– 2 pruimen

– 1 el honing

Voor de bovenste laag:
– 35 g extra pure chocola

Doe de ontpitte dadels, de walnoten, cashewnoten en pittenmix in de staafmixer, en mix tot een geheel. 

Verdeel dit over de bodem van de taart op een bakpapiertje.
Doe alle ingredienten van de middenlaag in de staafmixer en mix ook tot een geheel.

Verdeel dit mengsel op de onderlaag en zet in de koelkast.
Rasp de chocolade. Verdeel dit over de middenlaag.
Liefs Anouk x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: