Vakantie dag 1, 2 en 3

Heei

Ik ga jullie vertellen wat ik deze vakantie doe! Het zullen aardig wat posts worden denk ik… maar ik ga natuurlijk allemaal leuke dingen doen dus ik hoop niet dat het verveelt om te lezen hihi. 
Dag 1

We vertrokken om ongeveer 1 uur van huis. Toen we ruim een kwartier onderweg waren kwam mijn moeder erachter dat ze haar mobiel vergeten was!!! Shit, dus wij terug. Dat scheelde ons dus weer een halfuur. Maar het had langer kunnen duren voordat we erachter kwamen :). 

Toen gingen we weer verder rijden, naar een ziekenhuis in Utrecht waar mijn opa lag omdat ie gevallen was. Daar gingen we een uur op bezoek en vervolgens reden we weer verder naar een vriendin van mijn moeder in Brussel waar we ’s avonds gingen overnachten. We kwamen daar om half 7 aan en gingen die avond bbq’en. Daarna gingen we nog ff voetballen (ik deed iets raars met mn been en nu heb ik nog steeds erge last van mijn lies…) en daarna hadden we een vuurtje gestookt in een vuurkorf.

Dag 2

Ik werd om 10 uur wakker en toen ging ik douchen en daarna gingen we met z’n allen ontbijten. 

Om half 1 gingen we de auto instappen, we moesten ongeveer 6,5 uur rijden die dag. We gingen eerst heel lang rijden en toen een stop maken en we hebben wat te drinken en een chocolademuffin gehaald. 

Om half 8 kwamen we aan bij onze overnachting. Oke, ik had de overnachting uitgekozen thuis, maar ik had het wel iets anders verwacht dan wat we hadden eigenlijk hahah… het bleek dus echt in the middle of nowhere te zijn in een of ander boeren dorpje met een paar huissies. Het was een airbnb, dus dat betekend dat je dus eigenlijk bij mensen in huis slaapt en zelf je ontbijt moet regelen en moet afwassen enzo. Maar goed, we kwamen daar dus aan en het was echt zo van wauw. Het ziet er van de buitenkant echt heel leuk uit! En ook heerlijk weer en er stonden wat tafels en stoelen. Er stond bij dat het een chateau was (kasteel) en zo zag het er niet uit van de buitenkant, maar binnen wel! Je rook ook meteen een ouderwetse rooklucht. Ze hadden ook zo’n oude eetzaal waar je met z’n 30’en kon eten en een woonkamer met een hele oude piano. Daar ging ik ff op pingelen en zingen met mijn zusje en toen ik klaar was zat er echt opeens zo’n man die dus schijnbaar de hele tijd al zat te luisteren. 

We vroegen of ergens in de buurt een restaurant was, want het was al half 9 en de supermarkt was dicht. Er was maar 1 restaurant open, dus moesten we maar naar die! Ik bestelde er een soort witvis idk hoe die heet, met garnalensaus (2 garnalen! Viel beetje tegen) en er zat nog venkel bij en iets met aubergine. Het was wel lekker, alleen de serveerster was niet echt gezellig zegmaar. Want die vrouw vroeg echt zo aan mijn ouders of ze nog wat wilden drinken en ik dacht echt ja uh zo gaan we dit niet doen mevrouwtje. Dus zij wou net weglopen maar ik nog zo van: POUR MOI LE THÉ SVP! hahahah ik ging helemaal stuk. Vervolgens kreeg mijn zusje nog een toetje, mousse du chocolate ❤ dat wilde ze niet meer dus ik ging het opeten. Daarna gingen we weer terug nog even buiten zitten. Want het was nog steeds top weer. 

Dag 3

Ik werd al om 9 uur wakker want de hele familie zat in te pakken omdat we om 10 uur weg moesten zijn. Meteen voelde ik me hele hoofd jeuken, ik zit onder de muggebulten!!! Meteen een ochtendhumeur natuurlijk, het ziet er namelijk echt niet uit als je muggebulten over je hele hoofd hebt zitten, op me oogleden, wangen, voorhoofd… zelfs op me huid waar hoofdhaar overheen groeit! Nou ja, ik was toch al niet van plan om verkering met een franse te nemen, veel te ver ;).

Daarna gingen we buiten ontbijten, mamma had nog even bij de boulangerie stokbrood gehaald. 

Om 11 uur gingen we in de auto stappen en verkeerd rijden. Duh dat hoort er bij. 

Om 1 uur gingen we ff pauzeren bij een tankstation en ff naar de wc. Mijn ouders gingen koffie halen en ik een broodje caprese (waarom moet ik nou weer als enige eten😅). Ff gezeten en toen weer in de auto!

Om kwart over 7 komen we aan. Drie klote uren later dan verwacht! Het kwam ten eerste omdat alle snelwegen die naar Avignon lijden afgesloten waren, dus al het verkeer binnendoor moest. Dat ging zooo langzaam, 2 uur vertraging. Vervolgens konden we eindelijk weer op een snelweg, en toen waren we in Avignon aangekomen, de TomTom gaf aan dat we 5 minuten van het hotel af waren. Maar op een of andere manier was de straat voor niemand vindbaar, we hebben het aan heel veel mensen gevraagd maar niks klopte! Na een uur zoeken en bellen met de recepionist waren we er eindelijk. Ik was echt chagrijnig geworden man!

Toen dropten we onze spullen in onze kamer, en gingen we (ALWEER) in de auto om naar Avignon te rijden. Gelukkig was dit maar 10 minuten! Daar parkeerden we de auto en was er een gratis bus die naar de stad reed. Dit was vanwege dat er in de stad een theaterfestival was. 

Toen de bus ariveerde voor de stadmuren gingen wij de stad in. Dat vind ik dus zo leuk, stadsmuren! Als je erin loopt kom je opeens in een hele andere wereld, heel gezellig met terrasjes en winkeltjes. Als je een keer naar Zuid-Frankrijk wil, ga dan zeker naar Avignon. 

We hadden nogal honger want het was al bijna half 9, dus we pakten meteen een terrasje. Ik had een salade besteld waarvan ik eigenlijk helemaal niet wist wat er in zat want ik moest heel snel kiezen. Het werd met geitenkaasquiche, ei, aardappels, sla, meloen en een klein glaasje gazpacho. 

Na het eten gingen we de stad in. Het eerste kwartier waren we ern beetje verbaasd want we hadden nog helemaal geen theater gezien. Toen we in de straat van het stadhuis liepen en bij pleinen daar enzo kwam het pas tot leven! Echy overal muziek, dans, trucs, zingen, marktkraampjes, mensen die je natekenden… zo leuk! Hahah er was dus zo’n man die mij heel graag wilde natekenen en ik echt zo van nee doei. 

Om 23.00 uur waren we nog steeds in de stad en hadden we wel zin in een ijsje. We kwamen een lekkere ijswinkel tegen met heeel veel smaken. Ik koos voor tiramisu ijs. We vroegen dus om 1 boule, maar kregen er twee! Dus ik dacht echt zo van, nou ik had ook wel 1 bol tiramisu willen hebben en dan ook nog een andere omdat de keus toch al zo moeilijk was. Maarja gelukkig was het wel heel lekker! Om half 12 gingen we weer terug naar het hotel.

Ik heb hele leuke foto’s gemaakt, maar helaas is de wifi hier zo traag dat hij het niet pikt om foto’s te uploaden. Die komen later nog!
Liefs Anouk❤

Advertenties

2 gedachten over “Vakantie dag 1, 2 en 3

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: