Mango-kokos-nectarine taart

Hi,

Dit is dan het laatste recept met de Roasties. Eerder plaatste ik een healthy notencake , ontbijttaart met bosbessen en cashew en een gepofte appel met muesli . De roasties zitten in dit recept in de bodem, samen met dadels is dit een heerlijk zoete basis. De middenlaag is wat fris-zuur , en de bovenlaag lekker krokant. Klinkt toch als een perfecte combi ? Hij smaakt in ieder geval super. Ennehh, neem maar een lekker groot stuk, want deze taart is super healthy!
Bodem:

– 200 g dadels

– 100 g roasties Cashew & Vanille
Middelste deel:

– 130 g mango

– 1 nectarine

– 2 eiwitten

– 4 blaadjes gelatine

– 40 ml warm water

– 300 ml koud water

– 30 g geraspte kokos

– 1 tl vanille extract

– 1 el honing
Bovenste laag:

– 50 g geraspte kokos

– 50 g cashewnoten
Ontpit de dadels en pureer ze in de staafmixer tot een plakkerige pasta. Doe de roasties erbij en kneed tot een bal. 

Leg een bakpapiertje op de bodem van een kleine taartvorm. Verdeel het dadel-roasties deeg over de bodem. Zet afgedekt in de koelkast.

Doe de stukjes mango, vanille extract, , honing, kokos en stukjes van 1 nectarine in de staafmixer en mix tot een egaal mengsel. 

Leg de 4 blaadjes gelatine in een grote bak met het koude water. Leg ze er 5 minuten in.

Mix 2 eiwitten in een schone bak stijf.

Als de gelatine er 5 minuten in heeft gelegen, knijp je de blaadjes uit en leg je ze in het warme water. Roer nu heel snel en goed met een lepel, zodat er geen stukjes blaadjes meer in zitten maar je er niks meer van ziet. 

Doe de eiwitten, gelatinemengsel en mango mengsel bij elkaar en roer goed.

Giet het op de bodem en zet minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje op een rooster, en verdeel er de 50 gram gerapste kokos over. Doe evt de cashewnoten nog even in de vijzel of staafmixer, zodat het kleine stukjes worden, maar je kan ze ook heel houden. Verdeel ook de cashewnoten over het bakpapier. Zet dit 6 minuten in de voorverwarmde oven. 

Verdeel de geroosterde noten en kokos over de taart. 

Eet smakelijk ! ๐Ÿ˜˜

Liefs Anouk

3 gedachten over “Mango-kokos-nectarine taart

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: