Quiche met zalm, prei en garnaaltjes

Hee
Deze quiche is gemaakt van zelfgemaakt deeg, die heel lekker knapperig is en ook nog eens veel vezelrijker is dan gewoon hartige taart deeg. 
Deeg:

– 100 g havermout

– 100 g volkorenmeel

– 2 el pompoenpitten

– 1 el maanzaad

– 1 el olijfolie

– 1 ei

– 1/2 tl zout

– water 
Vulling:

– 100 g roze garnalen

– 1 prei

– 400 g zalm

– 3 eieren

– scheutje melk

– 125 g kruidenkaas (zoals boursin of paturain) 
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle droge ingredienten van het deeg door elkaar. Voeg dan het ei en olie erbij, en nu is het best droog dus voeg je er beetje bij beetje wat water bij totdat het een goede constitentie heeft.

Snijd de prei in stukjes en maak schoon. Bak de prei, en voeg na een paar minuutjes de kruidenkaas toe. Snijd de zalm in stukjes en voeg dit er ook. Bak dit niet. Kluts de eieren in een bakje en doe er een scheutje melk bij.

Bekleed een taartvorm met het deeg. Doe de vulling erin (zalm en prei met de kaas) en verdeel de garnaaltjes erover. 

Giet nu de geklutste eieren over de quiche. 

Zet de hartige taart 40 minuten in de oven.



Liefs Anouk

6 gedachten over “Quiche met zalm, prei en garnaaltjes

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: