Focaccia Caprese

Hee,

Deze focaccia is niet moeilijk om te maken, maar toch heel lekker en volledig zelfgemaakt. Het is niet een echte Italiaanse focaccia zoals je hem zal verwachten, hij is iets vezelrijker omdat wij dat allemaal wel lekker vinden. Aan de bovenkant zit mozzarella, pesto tomaat en bascilicum, wat natuurlijk ook echt een hemelse combinatie is… maar voor de mensen die zoveel vezels echt haten: er staat ook de ingredienten bij voor een witbrood deeg!
Btw, ik heb bedacht dat ik toch maar alleen Nederlands ga schrijven… het kost me veel tijd, want ik moet eigenlijk de hele blogpost nogmaals overschrijven, en als je naar mijn blog gaat dan vraagt ie: ‘wilt u deze pagina vertalen ?’ Naar je eigen taal zeg maar.

Ingredienten voor 1 focaccia
Deeg:

– 100 g havermout

– 100 g volkorenmeel

– 100 g bloem

– evt. Zaden en pitten

– 1/2 tl zout

– 300 ml karnemelk

– 2 el natriumbicarbonaat
Voor witbrood:

– 300 g patent bloem

– 1/2 tl zout

– 300 ml karnemelk

– 2 tl natriumbicarbonaat
Bovenkant:

– 1 bol mozzarella

– 5 el pesto

– een paar blaadjes bascilicum

– 1 grote tomaat
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle droge ingredienten van het deeg door elkaar. Voeg nu de karnemelk toe en kneed het met je handen of mix met deeghaken. 

Verdeel het deeg over een platte ovenschaal.

Besmeer het deeg met een dikke laag pesto, plakjes mozzarella, plakjes tomaat en bascilicum. 

Zet de foccacia 30 minuten in de oven.


Liefs Anouk💋

4 gedachten over “Focaccia Caprese

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Thema diner #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: