Healthy notencake + mededeling

Hi, 

From now on, I’ll (Anouk) start to write all the followed blogposts in Dutch and English. But I don’t write the gramms in cups, because then I have to search all the mates on internet and it takes a lot of time. But, don’t forget: I am a second class student, so the spelling shouldn’t be perfect…
Vanaf nu, ga ik beginnen met schrijven in Engels en Nederlands. Maar ik ga niet de grammen in cups schrijven, omdat ik dan alle maten op moet zoeken op internet en dat neemt veel tijd in beslag. Maar vergeet niet dat ik een tweede klasser ben, dus de spelling zal niet perfect zijn…
So, today I made a third recipe with the Zonnatura Roasties. This time I’ve make a healthy nut cake, sugar free but so sweet because of the dates. This cake contains a lot of fibers!
Vandaag ga ik een derde recept maken met de zonnatura roasties. Deze keer maakte ik een gezonde noten cake, suiker vrij maar zoet door de dadels. Deze cake bevat heel veel vezels!
Ingredients for 1 cake

– 100 g Roasties Apple & Cinnamon (or another muesli) + 4 el 

– 100 g whole flour

– 120 g mixed nuts with rasins

– 3 el nut paste (cashewbutter, peanutbutter, almondbutter… it’s your choice!)

– 100 ml milk

– 2 eggs

– 150 g dates

– 1 tl cinnamon

– 1 teaspoon baking powder
Ingredienten voor 1 cake

– 100 g zonnatura roasties appel en kaneel + 4 el

– 100 g volkorenmeel

– 3 el notenpasta (cashew, amandel of pindakaas… jou keus!)

– 100 ml melk

– 2 eieren

– 150 g dadels

– 120 g studentenhaver

– 1 tl kaneel

– 1 tl bakpoeder
Heat the oven on 200 degrees.

Put the dates in a blender and mix till it is a sort of thick paste.

Mix at first all the dry ingredients (without the four tablespoons) in a bowl. Add now the remainded ingredients ( inclusive the dates) . Knead this dough hard so the dates will spread over the whole dough.

Grease oven dish in with some oil or bakingpaper. Put this dough in the ovendish and spread there the four tablespoons muesli over. Put the cake in the oven for 30 minutes.

I hope you enjoy!
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de dadels in de staafmixer zodat het een soort dikke pasta wordt.

Meng alle droge ingredienten door elkaar (zonder de 4 el muesli) in een kom. En nu de overige ingredienten ook erbij. (Inclusief de dadelpasta) . Kneed het goed zodat de dadels zich overal over het beslag verspreiden.

Vet een ovenschaal in, of bekleed met bakpapier. Doe het beslag erin, strooi de 4 el roasies er op en zet in de oven voor 30 minuten.

Ik hoop dat je het lekker vind!

Xx anouk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s