5 x keuken struggles

Haaii

Iedereen kent ze, struggles in de keuken. In deze post zet ik de herkenbare foutjes tijdens het bakken of koken die iedereen wel eens maakt!
– de magnetron ipv oven

Dit heb ik zelf al zoo vaak gehad! Ik neem als voorbeeld een cake. Wij hebben een magnetron en oven in 1, dus die fout maak je snel als je net de oven hebt voorverwarmd en hem dan eerst opent en vervolgens toch maar weer sluit om een of andere reden. Vervolgens zegt mijn oven dat ie afkoelt, dus van de oven stand af is. Ik zelf ben natuurlijk alleen maar druk bezig met ‘die cake moet nu in de oven!!’ Dus pleur ik snel dat ding erin en zet hem 50 minuten in de oven. Na 10 minuten ruikt het fantastisch, hmm het lijkt wel alsof ie nu al klaar is! Vervolgens een kwartier later begint het echt onbetrouwbaar aangebrand te ruiken en doe je met een ruk de oven open. En dan ruik je pas echt hoe aangebrand je cake is. En zwart! Dit heb ik dus ook al een keer gehad met brownies en koekjes.

Het effect van een cake lang in de magnetron doen.– ipv 40 sec, 40 min in de magnetron

Oke dit is erg, ik had het vanmorgen nog. Ik moet altijd melk drinken maar ik haat koude melk dus warm ik het altijd 40 sec op in de magnetron. Maar ik deed t dus ff snel, en na 4 minuten dacht ik: hmm, die 40 sec duren langer dan anders, even kijken of alles goed gaat… dus ik kijken, en kom een volledig gecondenseerde oven tegen. Ik doe hem open, een hele stoom walm in me gezicht, en ja inderdaad, de helft van mijn beker leeg… en ofcourse, de helft lag er ook naast.

Dit trof ik aan…– het verkeerde gat zout

Jullie hebben vast ook wel die rode grote bus zout, met een groot en klein gat. Nou wij dus ook, en je vergist je heel snel in de verkeerde opening! Als je het zout al vanuit het grote gat in het eten hebt gedaan is het shit, want dan heb je een lekker zout happie…

– pannenkoeken bakken gaat fout

Volgens mij lukt het niemand om elke pannenkoek perfect te maken als je aan het bakken bent. Met name de eerste gaat altijd fout! Tips om dit te voorkomen: veel eieren erin, in ruim vet bakken, en pas omdraaien als je pannenkoek droog is aan de bovenkant.

De mislukte pannenkoek– de eidooier valt in je merengue eiwit

Dit heeft iedereen ook vast wel eens gehad, dat je eieren aan het splitsen bent, heel zorgvuldig want het mislukt compleet als er wat eigeel in het eiwit terecht komt. En natuurlijk net bij het laatste ei gaat het mis… byebye 6 eieren, jullie zijn zo verspilt! 

Zijn deze foutjes bij jullie herkenbaar ? Laat me weten in de comments!
Liefs Anouk💙

Advertenties

3 gedachten over “5 x keuken struggles

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: