Japanse groene salade met avocado

Hee

Ik ken eerlijk gezegd de Japanse keuken niet zo goed. Het enige wat ik zo snel kan bedenken is sushi… daarbij zit altijd sojasaus, wat echt niet te missen is bij sushi! Maar je kan dit ook heel goed in andere gerechten gebruiken! Bijvoorbeeld in deze lekkere Japanse salade.

Bijgerecht voor 4 personen

– 1 courgette
– 1 el sojasaus
– 1 el gembersiroop
– 1/2 limoen
– 1/2 komkommer
– 1 avocado
– 2 stengels bleekselderij
– 1 el mangochutney
– sesamzaad

Snijd de courgette en bleekselderij in stukjes zoals hieronder.

image

image

Hol de komkommer uit zoals hieronder.

image

Snijd de komkommer in reepjes.

Roerbak de bleekselderij, komkommer en courgette in olijfolie, sojasaus, mangochutney, gembersiroop en sap van een halve limoen ongeveer 5 minuten.

image

Doe in een bak en laat afkoelen.

Snijd ondertussen de avocado in stukjes. Voeg bij het roerbakmengsel.

Serveer met sesamzaadjes.

image

image

Liefs Anouk ❤

Advertenties

6 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Ziet er echt heerlijk uit !

    Liked by 1 persoon

  2. Ismay schreef:

    Jammie, ziet er mega goed uit

    Liked by 1 persoon

  3. naomipater schreef:

    Ziet er super lekker uit! Ik krijg nu al honger, haha! Gelukkig ga ik zometeen lekker eten! 🙂 x

    Like

  4. fitfabulous40 schreef:

    Ik heb nog nooit komkommer geroerbakt! Ik ga het zeker uitproberen.

    Liked by 1 persoon

    1. Jaa is heel lekker! Je met alleen niet vergeten de pitjes eruit te halen, het binnenste is namelijk het waterigste

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s