Denemarken

Heyy, 

Ik ben van vorige vrijdag tot zaterdag naar Denemarken op vakantie geweest. We gingen vrijdag ochtend weg met de auto en kwamen aan het eind van de middag aan bij ons huisje dat aan het strand lag. 


De 2de dag gingen we naar lego land. Ik en mijn zusje zijn in alle achtbanen geweest en in een attractie waar je in een robotarm ging zitten en je je eigen achtbaan soort van kon bouwen ๐Ÿ˜‹. Ik heb hier geen goede foto van maar als je op internet zoekt zie je wel hoe het er ongeveer uitziet.

De derde dag gingen we alweer weg richting Kopenhagen. Hier hadden we een heel mooi modern huis. We hadden fietsen gehuurd en hebben zo de stad door gefietst. 

De volgende dag gingen we eerst op de fiets naar Nyhavn, hier waren best veel toeristen waaronder veel Nederlanders. 


Na Nyhavn gingen we de stad in om te shoppen. Kopenhagen is echt een hipster stad, overal zie je design en mensen die er leuk uit zien. Echt een aanrader om te gaan shoppen! 


Toen we moe werden van het shoppen zijn we naar een park gaan fietsen om te picknicken. Vanaf het plekje waar wij lagen kon je het paleis zien en aan de andere kant zag het er zo uit:

.Na het picknicken gingen we naar Tivoli, een pretpark midden in de stad. Tivoli was echt heeel leuk en zeker een aanrader! Ik heb geen goede foto’s waar je de sfeer van het park kan zien, maar alles ziet er heel mooi uit. Ze hebben achtbanen, een heel hoge zweefmolen en allemaal andere leuke attracties. Je moet betalen voor een kaartje om binnen te komen en ook nog eens per attractie, maar er is ook een kaartje dat je kan kopen waar je zovaak mogelijk in alle attracties kan zonder te betalen (het kaartje kost dan natuurlijk wel meer). Het klinkt raar dat je een kaartje moet kopen alleen voor de entree als je ook nog voor de attracties moet betalen, maar Tivoli is echt heel mooi en er zijn dan ook veel volwassen mensen die hier gewoon even rond willen kijken zonder ergens in te gaan. 


De volgende dag gingen we naar een botanische tuin en weer picknicken. Na het picknicken gingen we weer shoppen en ik had frozen yoghurt ๐Ÿ˜๐Ÿฆ.


De dag hierna zijn we naar het laatste huisje gegaan. Dit huisje lag in het bos aan het strand. Het was een erg leuk huis met speelkamer waar een pingpong tafel stond en er kwamen vaak herten, hazen en fazanten in de tuin als we buiten aten. De eerste dag hebben we een beetje op het strand gelopen en voor de rest niet heel veel gedaan. 

De volgende dag gingen we naar een soort krijtrotsen. Eerst moest je een lange trap af door het bos en daarna kwam je op het strand. Het was hier heel erg mooi, ook hier gingen we picknicken. 


En de volgende dag was alweer de laatste dag van de vakantie ๐Ÿ˜ข. We hebben lekker op het strand gelegen en een beetje gerelaxed. 

Het was een erg leuke vakantie en ik raad Denemarken zeker aan als vakantie land๐ŸŒ. 

Groetjes van Yada ๐ŸŒž

Advertenties

5 gedachten over “Denemarken

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: