Brood ongezond? Onzin

Hee
Brood is gezond. Dat moet je onthouden! Mensen schieten zo door in het ‘gezond’ eten, dat ik dacht, ik ga dit eens aanpakken en uitleggen dat dit onzin is!

Brood is ongezond, uitspraak van een gezondheidsgoeroe

Gezondheidgoeroes zeggen dingen als: ‘hoe witter het brood, des te eerder ben je dood’ , ‘brood is rijk aan koolhydraten en kan de bloedsuikerspiegel flink omhoog stuwen’ , ‘van brood wordt je dik’ .

Ik kan zoo slecht tegen die uitspraken!
Ik heb deze uitspraken van deze site: http://www.ahealthylife.nl/waarom-is-brood-slecht-voor-je-de-schokkende-waarheid/

Eerlijk gezegd zat ik degene die dit heeft geschreven gewoon uit te lachen. Hoe meer witbrood je eet hoe sneller je doodgaat? Zovan: hoi ik ben pietje en ik eet elke dag witbrood. Mijn vriend jantje eet elke dag volkorenbrood, jammer dat hij straks alleen overblijft zonder mij. Hahahahah sorry ik kan dit gewoon niet serieus nemen!

Oke, het is zeker waar dat volkoren of tarwebrood gezonder is dan witbrood. Het bevat veel meer vezels. Daarom kan je ook zeker beter voor volkorenbrood kiezen.

En deze: ‘brood is rijk aan koolhydraten, zodat je bloedsuikerspiegel omhoog zal stuwen’
Brood is rijk aan koolhydraten, nee echt? Alsof we dat nog niet wisten. En koolhydraten heb je hard nodig. De bloedsuikerspiegel omhoog? Kom op zeg, weet je nou nog steeds niet dat er twee soorten koolhydraten zijn? Je hebt een soort koolhydraat die ervoor zorgt dat inderdaad je bloedsuikerspiegel stijgt, en een waarvan je lang energie krijgt en je bloedsuikerspiegel op peil blijft. De eerste is suiker. De tweede granen, zoals brood dus. De bloedsuikerspiegel blijft op peil door brood! Het zijn langzame koolhydraten!!! Onthoudt dat goed. Met deze uitspraak ben ik het dus ook totaal niet eens.

En deze: ‘van brood word je dik’ . Hou je mond zeg, elke Nederlander die niet meedoet aan die idiote acties van ‘geen brood meer eten’ blijft toch ook gewoon op gewicht??? Of zien hun iedereen heel dik ofzo?? En mensen die geen brood eten, eten hun dan wel andere koolhydraten? Want wat is het verschil daarmee met brood…

Zoals je uit deze tekst begrijpt, vind ik de beweringenvan de broodhaters echt nergens op slaan. Want ik ga jou nu de gezondheideffecten en voordelen vertellen van de voedingsstoffen in brood!

Brood bevat zout, heel veel mensen beginnen met eten van broodvervangers zoals havermout en quinoa omdat dat zoutarm is. Maar brood bevat bakkerszout, en dat bevat jodium. Jodium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft. Kijk hier als je wilt weten waarom je dat nodig hebt. Jodiumzout zit ook in vitalu crackers, als je liever crackers eet ipv brood. Voor de rest zit in bijna geen crackersoort jodium. Jozo zout is die rode bus zout waar ook op staat jodium zout, dat is dus het zout wat ook in brood zit. Al red je de aanbevolen 4 boterhammen niet per dag (als je max 4 boterhammen eet op een dag red je de jodiuminname voor jou) dan kan je die zout bijvoorbeeld nog wat extra in je avondeten strooien. Pas natuurlijk nog wel op met zout, want te veel aan natrium blijft slecht.

Ze zeggen dat brood veel gluten bevat, maar maisbrood bevat eigenlijk gewoon geen gluten.

Als je volkorenbrood vervangt voor pasta of rijst ben je niet beter bezig. In volkorenbrood zitten namelijk veel meer vezels dan in (niet volkoren) pasta of witte rijst.

Conclusie: gewoon brood blijven eten! Dat raadt het voedingscentrum ook aan.

Liefs anouk

image

image

Advertenties

7 gedachten over “Brood ongezond? Onzin

Voeg uw reactie toe

  1. Ik ben het met je eens. Brood is echt niet slecht voor je. Zelf eet ik overigens nauwelijks brood, maar dat komt gewoon doordat ik het niet zo lekker vind.. Wat trouwens niet klopt is dat er in speltbrood geen gluten zitten. Spelt is namelijk ook een tarwesoort. Dat betekent dat het vol met gluten zit. Niet dat dat verder veel uitmaakt voor het wat je zegt over het gezond zijn van brood. Xxx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: