Griekse ovenschotel

Hee
Vandaag weer n receptje, een griekse ovenschotel 🙂

Hoofdgerecht voor 4 personen

– 2 aubergines
– 2 blikjes blokjes tomaat
– 400 g zwarte bonen
– 100 g zachte geitenkaas
– 300 g rundergehakt
– 400 gram zoete aardappel
– 1 eetlepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 handje gehalveerde zwarte olijven
– 100 g geraspte kaas

Snijd de aubergine in de lengte en doe een berg zout op elke plak. Laat een kwartier intrekken.

Spoel de aubergine af en dep droog met een keukendoek.

Snijd de aubergine dan zoals hieronder.

image

Bak eerst de kruiden in olie en voeg na een minuut de aubergine toe.

Bak ondertussen het gehakt in een andere pan.

Doe de tomatenblokjes bij het auberginemengsel, samen met de geitenkaas. Laat even pruttelen.

Snijd de zoete aardappel in stukjes en kook het ongeveer 10 minuten.

Doe de zwarte bonen en olijven bij het mengsel en ook de zoete aardappel. Laat nog een laar minuutjes op het vuur staan.

Doe het in een ovenschaal en doe er de geraspte kaas over.

Zet voor 20 minuten op de grill in de oven.

image

Liefs anouk

Advertenties

3 Comments Voeg uw reactie toe

      1. creabeaatje34 schreef:

        Alsjeblieft 🙂

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s