Welk fruit is het gezondst?

Hee,
Uit de enquete kwam dat jullie het interresant vinden om dingen te weten over eten. Dus niet alleen recepten, maar ook gewoon advies en weetjes. Vandaag ga ik iets vertellen over verschillende soorten fruit.

Als eerst wil ik alvast vertellen dat ik geen antwoord heb omdat ik vind dat er geen gezondste fruit is. Alle soorten bevatten weer andere goeie stoffen.

Appels
De appel bevat veel vitaminen, antioxidanten en vezels. De vezels zorgen voor het vermijden van hartziektes. Door de vezels heb je ook snel een verzadigd gevoel, dus het is goed als je wilt afvallen haha. Omdat de appel nog veel meer vitaminen bevat is het voor nog veel meer goed.

Banaan

Sommige mensen zeggen dat je er dik van wordt, geloof dit niet! Een banaan bevat relatief veel kcal in vergelijking met al het andere fruit. Maar het bevat echt heel veel goeie stoffen! Bananen zorgen het tegengaan van een hoge bloeddruk, dus zorgen ervoor dat je minder kans op hart en vaatziekten hebt. Ook eten sporters het vaak voor het sporten, omdat ze dan snel een energieboost krijgen door de suikers in een banaan. Je krijgt er langdurig energie van. Bananen eten helpt ook tegen de kater!

Sinaasappel

Waarom je veel sinaasapels moet eten wanneer je ziek bent? Dat komt door de grote hoeveelheid vitamine C die in een sinaasappel zit. Calcium, wat zorgt voor sterkere botten zit er ook veel in. Ook in sinaasappels zitten veel vezels maar let op: in een sinaasappel zitten veel meer vezels dan in sinaasappelsap. Daar zitten namelijk geen vliesjes in, terwijl die juist veel vezels bevatten. Ook zullen sinaasappels de kans op kanker verminderen.

Avocado

Ja, dit is ook een fruit! Wist je dat alles met pit een fruit is? Avocado bevat best veel vet, maar dat zijn super goede vetzuren. Het houdt de cholesterol op peil en bevat veel vitamine A, wat zorgt voor een mooie huid, mooi haar en sterke botten. Vitamine B verhoogt je concentratie en maakt je minder snel deperesief. Het is ook nog eens heel erg lekker, heerlijk op een broodje met gegrilde kip!

Nu ga ik slapen, ik ben heel moe!

Liefs anouk❤

image

image

image

image

Advertenties

8 gedachten over “Welk fruit is het gezondst?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: