Mijn zusje blogt: hoe maak je hamsters tam?

Heeey
Vandaag vroeg ik mijn zusje of zij een keer een blogbericht op mijn blog wilde plaatsen. Ze mocht zelf kiezen waar over. Dat was een dikke ja! Mijn zusje gaat jullie vertellen hoe je een hamster, vanaf het begin een hele lieve tamme hamster kunt maken!

Als je een hamster koopt, krijg je meestal een kartonnen doosje waar je hamster ingaat. Die is best wel klein en als je lang in de auto moet, is zijn of haar geduld heel snel op. Hij kan hem uiteindelijk ook stukknagen en dan ben je je hamster kwijt! Neem dus als dat kan een andere bak mee met een deksel of koop een reisbak voor je hamster bij de dierenwinkel. Nou, ik heb ook een hamster en die is nu heel lief. Dat doe je zo: Het is handig als je alvast een hok klaar hebt staan voordat je hem koopt. Dan hoeft hij niet nóg langer in dat minihokje te zitten. Als je een hamster koopt en je hebt nog geen hok klaargezet kan je hem ook in een bal zetten, dan kan hij even rondjes rennen om zijn energie kwijt te kunnen. Hij ziet er zo uit en mijn hamster zit er nu ook in.

image

Hamsters vinden het wel fijn om lekker te kunnen graven dus doe er maar lekker veel zaagsel in! Als je het hok klaar hebt, raak je hamster dan nog niet aan! Hij moet eerst aan je geur wennen. Dus je doet de bal in het hok en dan kan hij er zelf uitlopen of als je hem nog in dat kleine kartonnen doosje hebt zitten, laat hem er dan ook zelf uitlopen op dezelfde manier als de bal. Laat hem met rust als hij in zijn hok zit. Dat is belangrijk. Als je zonnebloempitten in de tuin hebt, geef ze dan! Ze vinden het heel lekker en je kan ze door de tralies doen of je gooit ze rustig in het hok. Later als je helemaal klaar bent met het tam maken, trekt hij ze zo uit je handen. Doe dat pas later!

image

Laat de schil eromheen zitten, hij stopt het pitje namelijk eerst in zijn wangen en daarna gaat hij hem lekker echt opeten. Dat vindt hij leuk. Maar oké, we gaan verder. Na 2 of 3 dagen kan je hem rustig laten snuffelen aan je hand. Als je dat niet durft, moet je iemand even laten uitproberen of hij niet bijt en als hij wel bijt, moet je er even mee wachten of afleren bij iemand die het niet erg vind als hij/zij gebeten wordt. Na ongeveer 3 dagen kan je je hand in het hok doen. Als je hamster dan gaat gillen, moet je hem snel eruit doen!! Dat betekent dat hij het niet fijn vindt wat je doet. Ik vind het heel raar klinken als een hamster gilt, want het klinkt een beetje alsof er een schuurspons lang een raam gaat ofzo. Laat je hamster weer na 1 dag als het goed gaat met je hand in het hok, rustig op je hand lopen. Pak hem er dan nog niet uit! Je moet alles bij het tam maken dus eigenlijk heel rustig opbouwen. Dat is het belangrijkste. Je kan hem langzaam gaan pakken als hij op je hand durft te lopen en dat je je hand dan gaat bewegen. Dat is meestal pas na ongeveer 5 dagen ofzo. Laat je hamster iets van 1 keer per week nog in die leuke bal, daar wordt ie blij van. Als je het hok opendoet en hij komt naar je toe of hij doet zijn voorpoten omhoog, betekent dat dat hij naar je toe wil dus dat hij je lief vindt.❤

Dit was mijn blogbericht over hamsters, dit is ook mijn eerste blogbericht dus ik hoop dat jullie er iets van hebben geleerd😂. Veerle houdt niet zo van dieren, dus verwacht maar niet dat zij er nog iets van gaat opzetten, maar als zij te weinig tijd heeft, doe ik het weer lekker!😂

Groetjes Meike

Advertenties

6 gedachten over “Mijn zusje blogt: hoe maak je hamsters tam?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: