Linzen soep

Heeey
Vandaag deel ik een super lekker soepje, die ook nog eens heel gezond is! Het is een maaltijd soep.

Nodig voor 4 personen :

– 800 ml kokosmelk (2 blikken)
– 800 gram linzen (2 grote blikken)
– 200 gram champignons
– 2 winterwortels
– 150 gram rozijnen
– 1 ui
– 750 ml visbouillon
– paar druppels vissaus
– 1 pak noten balletjes van GoodBite* (170 gram)
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel gedroogde koriander
– 1 eetlepel kaneel
– 1 limoen

Snijd een ui in ringen en 1 wortel in kleine stukjes. Doe wat olie in een grote pan en bak daarin de ui en wortel. Doe de kurkuma, kaneel, komijnzaad en koriander er ook bij en laat even meebakken. Gooi daarna de kokosmelk erbij. Kook 750 ml water en maak met 1 visbouillon blokje de bouillon, en doe het ook in de pan. Doe er een paar druppels vissaus bij. Gooi nu de linzen er ook in, pers de limoen uit zodat al het sap in de soep zit. Laat dit een kwartier koken. Snijd ondertussen de champignons en de andere wortel in stukjes. Als de wortel goed zachtgekookt is, ga je de soep staafmixen tot alles een gebonden soep is geworden zonder stukjes. Doe nu de champignons, wortel en rozijnen erbij. Laat 10 minuten koken. Gooi nu de notenballetjes erbij en laat nog 5 minuten koken.

Tip: eet het met het Home Made naanbrood die ik eerder al op mijn blog heb gezet!

Liefs

image

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. lazymomcooking schreef:

    Looks so good!!
    Please visit my blog (www.lazymomcooking.wordpress.com) or my Instagram (lazymom_cooking) for more recipe ideas πŸ™‚

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s