Home Made knoflook naanbrood

Heeii
Naanbrood is zo lekker, en ook super makkelijk om zelf te maken! De basis is namelijk maar met twee ingrediënten… Ik heb er nog wel een paar andere dingen aan toegevoegd, wat het alleen maar lekkerder maakt!

Recept voor 2 broden:

– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 150 gram (griekse) yoghurt
– 2 tenen knoflook
– 1 theelepel gedroogde koriander
– 1 theelepel zout
– olijfolie
– 4 eetlepels sesamzaad

Roer de yoghurt met het zelfrijzend bakmeel, de koriander, de zout, een scheutje olijfolie en pers de knoflook fijn in de knoflook pers en voeg dit er ook bij. Roer het met een lepel, en kneed daarna met je handen er een bol deeg van. Deel in twee stukken en rol ze allebei uit tot een dunne plak. Besmeer aan beide kanten met een kwastje in met olijfolie en aan elke kant verdeel je 1 eetlepel sesamzaad. Bak ze aan beide kanten bruin in de grillpan maar je kan ze ook maken in een tosti ijzer. Doe hetzelfde bij het andere brood.

Tip: lekker om Muhammara* erop te doen of (zelfgemaakte) hummus!

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: