Waarom is honing gezonder dan suiker?

Haaii
Vandaag weer een wat food info. Veel mensen zeggen dat honing gezonder is dan suiker, en dat is ook wel zo. Maar waarom dan? Dat ga ik je vertellen!

Suiker bestaat uit, laat maar zeggen lege calorieën. Het zijn dus calorieën, maar leveren geen nuttige stoffen voor je lichaam. Het is eigenlijk alleen maar slecht, want je tanden kunnen er snel door aangetast worden en er zitten veel calorieën in waardoor je overgewicht kan krijgen. Suiker bevat 386 kcal per 100 gram.

Honing bestaat voor een groot deel ook uit suikers, dus lege calorieën, maar niet alleen maar. Honing bevat 80% suikers, 17% water en 3% antioxidanten, vitaminen en enzymen. De suikers zijn natuurlijk, dus er zit natuurlijk niet 80% biet suiker in ofzo.  Let wel welke honing je koopt! Je hebt in de winkel potten van 2 euro, maar daar zit meestal gewone suiker in met een honing smaakje. Honing bevat 304 kcal per 100 gram.

Conclusie
Honing is gezonder dan suiker, dat zeker! Omdat honing toch een beetje goeie stoffen bevat en het bevat minder calorieën. Dus heb dat beetje extra geld er maar voor over!

Denk nu niet dat honing het allergezondst is wat er bestaat! Honing bevat ook veel suiker, en dat zorgt voor een korte hoge energie piek en daarna voel je je dan waarschijnlijk moe. Maar het is in ieder geval beter dan suiker!

Liefs anouk!

image

4 gedachten over “Waarom is honing gezonder dan suiker?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: