Een nieuwe school! Tips voor bruggers

Hee
De open dagen van de middelbare scholen zijn begonnen!Β  Dat wordt een moeilijke keus, ik weet het zelf ook nog! Ik zit nu in de tweede, en weet de weg goed op school. Maar als ik brugklassers rennend zie zoeken naar een lokaal, denk ik : best herkenbaar! πŸ˜‚ het duurt nog even, maar ik zeg het jullie, de van groep 8 naar de brugklas is een flinke stap. Ik geef jullie tips om het goed aan te pakken en voor teΒ  bereiden!

– blijf jezelf!

Dit is zeker de belangrijkste! Kies dan ook een school waar je je nu al op je gemak voelt en de leerlingen leuk zijn. Op onze school merk je dat heel veel mensen zichzelf zijn, echt heel veel mensen lopen rond met blauw haar en aparte kleren. Ik vind het zo goed dat dat geaccepteerd wordt!

– pas goed op je kluis pas

Waarschijnlijk krijg jij ook een kluis, en daar krijg je ook een pasje voor! Maaar dat pasje is belangrijk voor je hele schooltijd, dus ik zou zeggen: bewaar hem op een goed plekje in je tas! Vorig jaar deden veel mensen er niet zo voorzichtig mee waardoor hij kwijtraakte en dan moest je betalen en kon je je kluis niet in…

– maak je huiswerk

Soms is het veel, maar soms controleren leraren ook op huiswerk! Je denk waarschijnlijk, ik heb echt geen zin in huiswerk maken… Maar het helpt wel echt voor betere cijfers!

– zorg dat je een boek bij je hebt

Of je wel of niet van lezen houdt, ik zal er echt altijd een in je tas doen! Het moet ook voor Nederlands, maar soms kan je een studie uur hebben en dan wil een leraar dat je gaat lezen. Als je geluk hebt mag je wel huiswerk maken!

– vrienden maken!

Ga je alleen naar de middelbare? Ga dan gewoon bij elk vak naast verschillende mensen zitten die je aardig lijken en maak een praatje aan!

– plannen

Schrijf al je toetsen en huiswerk op in je agenda, zodat je het overzicht niet kwijtraakt. Streep af wat je gedaan hebt, dan is het lekker duidelijk voor jezelf!

Succes alvast volgend jaar!

Kusss

Advertenties

5 gedachten over “Een nieuwe school! Tips voor bruggers

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: