Bruchetta’s

Heey,
Dit is denk ik mijn favoriete voorgerecht. Crunchy, luchtig brood met een lekker beleg erop. Ik maakte ze ook als voorgerecht tijdens kerst. Ik geef het basis recept hieronder en daaronder zet ik een paar variaties voor erop weer!

Basis recept bruchetta

Ingrediënten voor 6/7 personen

– 1 stokbrood , of een Turks brood
– 100 ml olijfolie
– 3 tenen knoflook

Maak eerst de knoflook olie door de knoflooktenen te pellen en in grove stukken te snijden. Doe dit bij de olijfolie in een potje en laat het een dag staan zodat de knoflook er goed intrekt. Je kan ook gewoon de snelle manier volgen, door de teentjes knoflook uit te persen in de olie, dat is ook lekker.

Verwarm de oven voor op 250 graden.
Snijd de volgende dag het brood in dikke  sneden, zodat je twee bruchetta’s per persoon krijgt. Smeer de sneden aan beide kanten in met de olie. Verdeel de broodjes over een bakplaat, en zet ongeveer 10 minuutjes in de oven. Houdt ze goed in de gaten, want ze branden snel aan!

Beleg de bruchetta’s met…

– Pesto en zongedroogde tomaat

– Mozzarella, tomaat en basilicum

– Geitenkaas en gegrilde aubergine

Snijd 2 aubergine in repen, strooi er een flinke laag zout over en laat het minstens een kwartier intrekken. Spoel daarna het zout eraf en dep hem droog. Nu kun je ze grillen. Als je klaar bent met grillen, doe je 150 gram geitenkaas in een bakje en meng het met wat citroensap, munt, gewone tijm en honing. Leg het op de bruchetta’s.

– Citroenricotta met gegrilde courgette

– Carpaccio met pijnboompitjes en pesto

– Verse spinazie met ricotta en walnoten

Liefs Veerle

image

Met geitenkaas en aubergine & pesto en zongedroogde tomaatjes

image

Advertenties

2 gedachten over “Bruchetta’s

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: