Stroopwafeltulband met karamelsaus

Heeyy
Op 24 december, kerstavond, hebben wij een traditie om eerst naar de kerk te gaan en daarna thuis als avondeten te ontbijten met allerlei zoete dingen. Ik vind de kerk altijd wel een beetje saai, maar het is maar een keer per jaar… Ik weet niet zo goed waarom we daarna gaan ontbijten, maar het is in ieder geval wel erg lekker met koekjes, broodjes, chocolaatjes, poffertjes, crackers en natuurlijk tulband! Meestal maak ik de tulband, en dit keer weer met een eigen recept!

Ingrediënten voor 1 tulband:

– 200 gram roomboter
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 2 appels
– snufje kaneel
– 3 stroopwafels
– karamel stroop

Voor de karamelsaus:

– 200 ml slagroom
– 100 gram suiker
– 2 el water
– 50 gram roomboter

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de boter met de suiker luchtig.
Voeg dan stuk voor stuk, om de 2 minuten een ei toe. Als alle eieren erin zitten nog 2 minuten mixen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en gooi het erbij. Schep luchtig om tot een geheel. Verkruimel de stroopwafels en schil de appel in blokjes en roer dit er ook doorheen.  Doe er een heel klein beetje kaneel bij. Vet een tulband vorm in met zonnebloem olie, en doe een beetje beslag erin. Drizzle er wat karamel stroop over. Doe dit drie lagen zo tot het beslag op is. Zet dan in de oven voor 50 minuten.

Laat afkoelen in de oven en als ie een beetje is afgekoeld haal je hem eruit en kieper je hem om. Doe dit heel voorzichtig en zorg dat hij echt goed afgekoeld is, anders gaat het mis, net zoals bij mij!!! Maak de karamelsaus volgens deze foto hieronder, en gooi het over de tulband. De saus wat je over hebt kan je er los bij serveren!

Het recept van de karamelsaus is uit en kookboek van ‘uit paulines keuken’

image

image

image

Hahahahhahahah hij is echt lelijk maarjaaa wel super lekker

6 gedachten over “Stroopwafeltulband met karamelsaus

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: