serious request 2015: kinderen in oorlogsgebieden

Heey ♥

Een beetje overdreven misschien, om zo snel alweer een blogbericht te schrijven, maar ik wil hier graag nog even aandacht aan besteden ivm de drie dj’s er morgenavond alweer uitgaan en dan dus de geldinzameling stopt.

Eerst zal ik even uitleggen wat Serious Request precies inhoudt. Sinds 18 december zitten Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren in een glazen huis in Heerlen. Ze draaien gevraagde nummers die mensen graag willen horen en hiervoor 90 cent moeten betalen. Die 90 cent gaat naar het goeie doel, wat ieder jaar verschillend is. Je kunt de liedjes van het glazen huis horen op de radio, en op tv worden ze ook de hele tijd gefilmd.

Het thema van dit jaar is: Kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Ik vind dit thema heel goed, en het is ook actueel. Het gaat hier vooral om Syrië, Zuid Soedan en Congo. Maar in heel veel andere plekken o.a in Afrika is dit aan de hand. Het probleem is dat kinderen geen school kunnen krijgen, in totaal zijn dit er maar liefst 50 miljoen!! Denk aan Nederland met 17 miljoen inwoners… Steunen dus! Voor meer informatie over dit thema, kijk dan op http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5351185/doel-3fm-serious-request-2015-bekend .

Stel je wilt graag geld geven, waar gaat dat dan eigenlijk heen? Het Rode Kruis brengt het in de oorlogsgebieden, waar het geld hartelijk ontvangen wordt voor scholing, traumaverwerkingen zoals psychologen, inkomen voor mensen die niet gezond kunnen leven, en een beroepsopleiding om later weer goed te kunnen verdienen.

Hoe moet je dan geld inzamelen? Je kan een nummer aanvragen voor 90 cent per sms. Als je dat doet, top! Maar wat ik vandaag met een vriendin had gedaan, was leuk en leverde meer op! We gingen namelijk chocoladekoekjes en tulband bakken, en die per stuk voor 50 cent verkopen aan de deur. De meeste mensen vonden het super leuk, en soms kocht iemand met kinderen er drie voor al haar kinderen. Dan had je meteen 1,50 in de pocket! In totaal hebben we €14,50 opgehaald. Dat gaat natuurlijk allemaal naar serious request!

Je denkt misschien, 90 cent is toch niks? Dat is zeker niet waar! Want als iedereen dat geeft wordt het al veel meer. En trouwens, wist je dat €2 al 1 uur school voor een kind is? En voor €4 drie trauma behandelingen. Dat is toch best veel?

Ik hoop dat ik jullie heb gestimuleerd in actie te komen, 24 december is de laatste dag, doe het gewoon, bedenk een goeie actie om geld te verzamelen! Voor meer informatie waar je geld heen moet als je geld hebt ingezameld kijk dan op: https://kominactie.3fm.nl/ .

Veel succes! kus anouk

http://seriousrequest.3fm.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: