3 x leuke kookboeken voor (beginnende) koks

Heei
Ik hou er echt van om een nieuw kookboek te krijgen, dan kijk ik hem meteen helemaal door en krijg ik nieuwe inspiratie voor recepten.
Dat is waarom ik zo van kookboeken hou, ik krijg er inspiratie van. Maar vroeger, toen ik net begonnen was met koken vond ik kookboeken ook al leuk, maar toen maakte ik ze gewoon precies zoals het er stond. Soms doe ik dat wel eens, maar veel minder dan eerst.

Ik heb 3 kookboeken die ik heel bewust heb uitgekozen. Ze zijn wel verschillend, de gene die ik als eerst had is bijvoorbeeld de eerste is veel makkelijker dan de laatste. Ik zal ze voor jullie reviewen, ik weet zeker dat er een voor jou bij zit!

Chickslovefood – het 5-or-less kookboek

image

Dit was mijn eerste eigen kookboek. Chickslovefood is eigenlijk een blog, van 2 (jonge) vrouwen.  De betekenis van 5 or less , is 5 of minder. Ze bedoelen hier dan ook mee: 5 of minder ingrediënten. Super handig! Je zal zien dat je eigenlijk heel veel kan maken met maar weinig ingrediënten, en het is lekker en simpel.

Het kookboek is ingedeeld in: ontbijt, lunch, diner, borrelhapjes en sinner sunday. De sinner sunday is de bak zondag. Elke week op zondag zetten ze een niet gezond bakrecept op zoals taart, koekjes en cake. Daar staat gelukkig ook een deel van in het boek:)
Behalve de sinner sunday recepten bestaat dit boek uit veel gezonde recepten.

Ik raad dit boek aan voor: mensen die niet heel ervaren met koken zijn, maar graag willen uitproberen. Natuurlijk verschilt de moeilijkheidsgraad wel tussen de recepten, maar over het algemeen vind ik het best makkelijk.
Natuurlijk is het ook leuk voor wat meer ervaren koks, omdat er veel verschillende recepten in staan.

Mijn favoriete recepten uit dit kookboek:
– sushi bowl
– noedels met zalm en broccoli
– pizza plukbrood
– zoete aardappelstamppotje met spinazie

http://www.chickslovefood.com

Uit paulines keuken – Pauline Weuring

image

Je ziet het waarschijnlijk al aan de kaft, deze is een look a like van het kookboek hiervoor. Nou ja, ze hebben veel van elkaar weg.
Pauline is namelijk ook een foodblogger, en heeft ook een kookboek geschreven. Het kookboek is ook opgedeeld in: ontbijt, lunch, diner, desserts, bij de koffie, en borrelhapjes.

Dit boek heeft niet een specifiek thema zoals 5 or less, maar hiervoor schreef ze een kookboek met slanke recepten, het voedselzandloper kookboek.
Met dit kookboek heeft ze wat minder op de slanke recepten gericht, maar er ook recepten in gezet heeft die niet heel erg slank zijn maar juist om van te genieten. In dit kookboek staan zowel gezonde als minder gezonde recepten.
Ik vind het wel een heel leuk kookboek, er staan ook dingen in die echt mijn smaak zijn en 1 recept die ik eerder zelf ook had bedacht terwijl ik het niet wist dat zij hem op haar blog had!

Ik raad dit boek aan voor: ook wel beginnende koks, maar net zo lief voor ervaren koks omdat je hier vaak wel meer ingrediënten nodig hebt.
Er staan zowel moeilijke en langdurige recepten in zoals een pavola, als snelle en makkelijke zoals wentelteefjes.
Daarom maakt het ook niet zoveel uit of je ervaren of onervaren bent, je hebt zoveel keus!

Mijn favoriete recepten uit dit kookboek:
– quesadilla’s met rode ui en spinazie
– herfst salade met honey glaced pancetta
– Zalm burger met avocado spread
– citroen-yoghurt cake

http://www.uitpaulineskeuken.nl

Het farmhouse cookbook

image

Dit is echt wel even iets heel anders, maar zo leuk! Het is geschreven door mensen die op een boerderij in Somerset  (engeland) wonen, en hun eigen producten gebruiken in hun recepten zoals eigen zuivel en groente.

Het zijn vaak wel wat moeilijkere recepten dan in de kookboeken hiervoor, en ik vind dit ook meer weekend recepten. Ook is het vaak vet en gebruiken ze snel volle melk of room en vet vlees. Ik kook meestal niet zulke vette recepten, maar misschien is het juist leuk om hiermee ook eens iets te maken. Ze gebruiken ook veel kaas, wat ik wel lekker vind. Ik heb hem nog niet zo lang, maar ben van plan er veel uit te maken!

Er staan heel veel recepten in, ik weet niet precies hoeveel. Erg leuk vind ik dat er in het begin van het boek staat hoe je zelf zuivel kan maken, zoals yoghurt en kazen. Zelf heb ik al twee keer kaas gemaakt.

Ik raad dit boek aan voor: mensen die een beetje ervaren met koken zijn, want de recepten zijn vaak best moeilijk. Ik raad het ook aan voor mensen die het leuk vinden dingen uit te proberen, bijvoorbeeld yoghurt maken. En natuurlijk voor mensen die van landelijke producten houden.

Mijn favoriete recepten uit dit kookboek :
(Ik heb er nog niks uit gemaakt, maar ik doe even een inschatting:) )
– dubbelgebakkken geitenkaas soufflés met een salade van radijs en waterkers
– maanzaad citroen ijstaart met gestoofde zwarte bessen
– broodpudding met rozijnen en lemon curd
– kruidige Schotse eieren met salie en citroen

Dit waren mijn drie favoriete kookboeken, ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn 🙂

Kusjess

Advertenties

3 gedachten over “3 x leuke kookboeken voor (beginnende) koks

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: