Samsung VS Apple

Heeyy

Op zoek naar een nieuwe mobiel, maar je weet echt niet welke je moet nemen? Waarschijnlijk twijfel je dan tussen de apple en samsung, dat heb ik namelijk ook gehad. Ik heb voor de samsung galaxy s6 gekozen, en waarom ga ik je in dit bericht uitleggen. Wat zijn de verschillen tussen de Samsung galaxy s6 (edge) en de Iphone 6s ?

Ik denk dat ik meer mensen ken met een iphone dan met een samsung. Zeker meer, vooral van mijn leeftijd. Maar laten we eerst even kijken naar de belangrijke details die wij fijn vinden aan een mobiel:

Scherm

Wat een pech, een klein stootje en er zit al een mega barst in je scherm! Dit geld natuurlijk voor alle mobiele telefoons, maar bij Iphone gebeurt dit vaker omdat het scherm van samsung sterker is. Ik heb nu al 2 jaar samsung en nog nooit een barst gehad, terwijl ik daarvoor een iPod had en daar wel een barst in kreeg.

Prijskwaliteit

De prijskwaliteit is ook een aanzienlijk verschil. Kijk maar.                               Op de site van apple is de Iphone 6s 639 euro.                                                        Op de site van samsung is de galaxy s6 599 euro.                                                   Op de site van samsung is de galaxy s6 edge 699 euro.                                        Op de site van apple is de Iphone 6s plus vanaf 749 euro.

Het scheelt dus wel wat. Het is niet dat ik mijn telefoon voor 599 heb gekocht, want ik heb hem bij de mediamarkt gekocht en daar is het weer goedkoper en ik kreeg nog geld retour. Ik heb iets van 150 euro minder betaald ofzo, dus koop hem niet meteen op de samsung of apple sites!   De prijs verschilt natuurlijk ook door de GB, daarom zeggen ze bij apple ‘vanaf’. Dan bedoelen ze de mobiel met 16 GB, want dat is het minste wat ze verkopen.

Ik heb wel een tip: zoals je ziet is de edge alweer honderd euro duurder, en het enige verschil is letterlijk dat als je mobiel op de kop ligt op tafel dat je dan kan zien wie er belt doordat het schermpje doorloopt aan de zijkant. Als je dat mooi vindt kan je dat doen, maar denk goed na wat je eigenlijk extra krijgt voor zoveel geld.

Camera

Iedereen vindt een goeie camera belangrijk, dat weet ik zeker. De samsung heeft 15 megapixels en de iphone 12. Allebei vind ik het een goeie camera, maar 15 is natuurlijk wel beter!

Werkgeheugen

Het werkgeheugen is hoe snel hij is, hoe snel hij bijvoorbeeld apps download of laadt. Dit is ook een aanzienlijk verschil, bij samsung is dit 3 GB en bij apple 1 GB. Vond ik ook een groot voordeel.

Uiterlijk

Oke, ik moet toegeven dat ik iPhone toch wel mooier vind. Ik weet niet, gewoon stijlvoller. Ik vind apple ook wel iets overzichtelijker, ik denk dat als je nog nooit een mobiel hebt gehad dat je hier meer van snapt.

Conclusie

Waarom ik voor een samsung heb gekozen zijn dus de volgende redenen:    – betere camera                                                                                                                  – sneller                                                                                                                                 – prijskwaliteit                                                                                                                     – scherm

Redenen waarvoor ik voor een apple gekozen zou hebben:                                  – Uiterlijk

Voor mij was het dus wel duidelijk. Ik was samsung ook al gewend, dus dat was ook wel fijn. Ik hoop dat jullie het interresant vonden!

Xjes !

12011224_1135609503134326_3877750282415377884_n

iPhone 6s

Samsung-Galaxy-S6-Edge-Smartphone-Dokter

 

samsung galaxy s6 edge

SM-G920F_014_R-Front-dynamic_Gold_Platinum

samsung galaxy s6

Advertenties

10 gedachten over “Samsung VS Apple

Voeg uw reactie toe

  1. Als ik jou was zou ik voor iPhone6(s) gaan. Ik heb ook een Samsung gehad en als ik moet vergelijken zou ik niet meer terug gaan. Ik vind samsung heel traag werken. IPhone reageert meteen… Qua hardware is iphone ook duidelijker..

    Liked by 1 persoon

  2. Je zegt dat je een iPhone 6s vergelijkt mij bij scherm gebruik je als voorbeeld je iPod. Terwijl de 6s juist een speciaal scherm heeft die bijna niet barst… Maar wel een leuk artikel, ik heb altijd een iPhone gehad maar wist niet dat Samsung ook zo goed was😂💗

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: