Herfstige laagjes ovenschotel

Hee
Pompoen is het ultieme herfst eten, dus heb ik hier veel mee gekookt de laatste tijd, van friet tot puree!
Dit recept is met twee laagjes puree, van aardappel en van pompoen, met geitenkaas erbovenop. En een verassend grapje: cranberry’s!

Ingrediënten voor 4 personen:

– 1 flespompoen
– 1 kg aardappels
– handje cranberry’s
– 150 ml melk
– 50 gram harde geitenkaas
– 1 ui

Snijd de flespompoen in kleine blokjes, het schil hoeft er niet af.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd ook een ui
Doe het allebei in een aparte pan en breng in een laagje water aan de kook.
Laat het er ongeveer 20 minuten in koken tot alles heel zacht is en makkelijk te pureren is. Warm de melk op in de magnetron, zodra die klaar is verwarm je hem voor op 180 graden.
Pureer met een stamper goed en doe bij allebei 75 ml warme melk erbij.
Roer door de pompoen puree de cranberry’s, en giet het als onderste laag in een ovenschotel. Doe daarop de aardappelpuree, en doe dan geraspte geitenkaas erover met evt nog wat cranberrys. Doe voor 25 minuten in de oven.

Het is vegetarisch, wij aten het met kip, maar met gehakt(balletjes) is het ook erg lekker. Het recept van de kip was trouwens ook heel lekker, dus die komt zeker ook online!

image

Linksboven zit paneermeel, omdat mijn zusje niet van geitenkaas houdt

image

Liefs, Anouk

4 gedachten over “Herfstige laagjes ovenschotel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: