Home made ontbijtkoek met appel!

Heeei,
Ontbijtkoek, dat wilde ik al heel lang maken.
Maar in ontbijtkoek zit roggebloem, en dat is toch even anders dan tarwe.
Als tweede stond er glucosesiroop.
Heb ik ook niet, dus daar heb ik maar suiker voor vervangen.
Maar toen ik laatst op zoek ging naar roggebloem, vond ik het bij de natuur winkel, en nam ik het natuurlijk mee.
De rest van de ingrediënten bedacht ik zelf.
Hij is zeker iets anders dan normale ontbijtkoek, want er zit een geheim ingrediënt in: appel!
Maar wel lekkerder!

Nodig voor 1 koek
– 250 g tarwebloem
– 100 g donkerbruine basterdsuiker
– 100 g lichte basterdsuiker
– 2 eieren
– 2 eetlepels appelstroop
– 2 in stukjes gesneden appels
– 80 g rozijnen
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 1 eetlepel kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de eieren eerst luchtig, doe daarna een voor een de rest erbij en mix het door.
Vet een bakblik in, en schep het mengsel erin.
Ik had een beetje veel,  dus deed ik er ook nog wat in wat cakevormpjes.
Zet in de oven voor 55 minuten.
Eet smakelijk 💗

Tip: de kruiden zijn er nog meer ingetrokken na ongeveer 2 dagen. Dan proef je de kruiden dus extra goed.

image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: